Soğan mı Togg mu?

Ak Parti, 21 yıl boyunca hayata geçirdiği ve özellikle son yıllarda milli savunma sanayi, yerli otomobil, yerli helikopter, uzaya gönderilen uydular, İha-Sihalar, savaş gemileri, doğalgaz, petrol üretimi ve bugün üretime başlayan Akkuyu Nükleer Santrali'ne güvenerek ve bunun üzerinden seçim kampanyası yaparak ipi göğüsleyeceği gibi bir özgüvene sahip.

Soğan mı Togg mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkemiz için, geleceğimiz için tüm bu gelişmeleri olumlu bir gelişme görse de halkımız, geçim sıkıntısının pençesine sıkışınca “bunlardan bana ne?” diyerek sandığa gidip hesabını sorma eğilimi gösteriyor.

Bunun testini, gazeteci Cüneyt Özdemir, kendi Youtube kanalındaki canlı yayında "Seçimi soğan mı yoksa Togg mu kazandırır?" anketiyle yaptı.

Özdemir'in anketine yayın sonuna kadar 7633 kişi katılırken, ankete katılanların yüzde 84'ü seçimi soğanın kazandıracağı, yüzde 16'sı ise seçimi Togg'un kazandıracağı cevabını verdi.

Doğru ya da yanlış. Seçmenin oy tercihlerine etki eden en önemli faktör mutfak… Demirel’in “mutfağın yıkmayacağı hiçbir iktidar yoktur” sözü Özdemir’in anketiyle bir kez daha test edildi. 

Duyarlı ve ülkenin yıllardan beri yapamadığı teknolojik hamlelerini takdir eden ve Türkiye’yi geleceğini  yükselen soğan fiyatları sebebiyle tehlikeye atmak istemeyen ciddi bir kesim var ama bu gelişmelerin kendi hayatına birebir dokunmadığı gerekçesi ile soğanın verdiği zarar ile sandığa gidecek önemli bir kitle var.

Demek ki hükümet, teknolojik üretim ve yeniliklerle halkın karşısına çıktığı kadar soğan ve et fiyatlarındaki artışın sebebi olan tarım ve hayvancılık konularında da çalışmalar yapmalı ve bugünleri önceden görmeliydi.

Soğanın fiyatına bakarak oy vermek çok doğru değil belki ama insanların birinci gündemi soğan ve et olmuşsa bu gerçekten de kaçmak mümkün değil. Bu sebeple hükümetin yeni dönemde ilk işi tarım ve üretim politikalarını yeniden gözden geçirmek ve çiftçiyi her alanda desteklemek olmalı. Yoksa soğan-patates her zaman iktidarın başında Demokles’in kılıcı gibi duracak.