Sloganlar Heyecansız

31 Mart yerel seçimlerinde partilerin sloganları da belediyecilik üzerine.

Sloganlar Heyecansız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti “Gerçek Belediyecilik” derken MHP “Elazığ İçin Canla Başla” , İyi Parti “İyi Belediyecilik,” YRP “Ahlaklı Belediyecilik”  sloganını tercih etti. CHP, Ak partinin geçmiş seçimlerde kullandığı “İşimiz hizmet, gücümüz millet” sloganından aşırma 'İşimiz Gücümüz Türkiye' sloganıyla seçimlere giriyor.
Deva ise “Elazığ’a Deva” sloganına karar kılarken Saadet Partisi “Daha iyi bir yaşam senin hakkın” sloganıyla giriyor.
Partilerin sloganlarına bakıldığında çok profesyonel ve kitleleri kucaklayacak ve toplumda heyecan uyandıracak bir slogan göremiyoruz.
Partiler, sloganda olduğu gibi seçim müziklerinde de çok yetersiz kalmış gibi gözüküyorlar.
Özellikle Ak Parti,  Erol Olçok’un şehadetinden sonra ne ciddi bir slogan ne de seçimin kaderini değiştirebilecek bir şarkı ve müzik oluşturabildi. Diğer partilerde de durum çok farklı değil.
Bunun sebebini kendi kendimize sorduğumuzda  akla ilk gelen samimiyet oluyor. Partilerde on yıl önceki samimiyet olmadığı gibi bu işle uğraşan isimlerde de samimiyetin yerini maddi kazanç ve partiden nemalanma aldı.
Geçmişte inandığı davasının temsilcisi partiye en güzel şarkı ya da sloganı yazmayı kendine dert ve manevi bir sorumluluk addeden isimlerin yerini, yaptığı eserden ne kadar kazanacağını düşünen nevzuhur tipler ve sözde partililer aldı.
Ortada samimiyet, ihlas ve davasına hizmet aşkı kalmayınca da işte böylesine kitlelerin ruhu ve kalbini yakalamaktan uzak slogan ve şarkılar çıkıyor.
Partilerdeki üst ve kaymağı yiyen kesimler de zaten samimi dava adamlarından rahatsızdı. Onların varlığından hoşnutsuzluk duyuyorlardı. Samimiler ve hasbiler çekilince ortamı hesabiler doldurdu ve bu durum  slogan ve şarkıların kalibresine de yansıdı. Umarız sandığa yansımaz…