'SİZİN DE VİCDANINIZ VAR'

'SİZİN DE VİCDANINIZ VAR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol, CHP tarafından depremlerin araştırılması ile ilgili komisyon kurulması önergesi konuşmalarında söz aldı ve ilimiz depreminde tüm imkânlarını seferber eden yetkililere teşekkür etti.

Elazığ depreminde süreç yönetiminde başarı sağlanmasına rağmen afet yönetiminde başarısız olunduğunu ifade etti.

Giresun ve İzmir depreminde esnaflarımıza verilen 50 bin TL’lik hibe desteklerinin de çok yerinde ve doğru bir karar olmasına rağmen ilimiz esnaflarına hibe yerine kredi verilmesini eleştiren Erol, özellikle mülkiyet problemlerinin sorun olmaya devam ettiğini belirti.

Erol’un en çarpıcı teklifi ise CHP önergesi ile kurulması talep edilen komisyonlara muhalefetten milletvekili alınması yerine tümünün Ak Partili milletvekillerinden oluşması talebiydi.

Siz de insansınız sizin de vicdanınız var, mağduriyeti gördüğünüz halde görmezden gelemezsiniz” diyerek deprem gibi bir olayı siyaset üstü tutması kamuoyundan da takdir gördü.

Doğru, rakiplerinizin ağzından da çıksa doğrudur. Deprem gibi ülkenin bir gerçeği olan önemli bir konuyu siyaset üstü görmek ve bu sorumlulukla adım atmak gerekir.

Ak Parti, aslında deprem konusuna en ciddi bakan ve bu konuda radikal adımlar atan bir parti. Deprem sonrası hükümetin aldığı tavır ve hizmetler de hemen herkesin takdir ettiği bir konu.

Ülkemizin gerçeği olan depremle ilgili bir komisyon kurulmasının nesi ve  neyi yanlış çok anlaşılamadı.

Hani zaman zaman her şeye hayır diyen bir muhalefet anlayışını buradan eleştiriyoruz ya. Aslında muhalefetin her önerisine hayır diyen bir iktidar sorunu da var Türkiye’nin. Her iki anlayış da yanlış ve ülke için zararlı.