'Sizi Aşar'

Türkiye seçimlere yaklaşırken Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve ekibini hedef aldı.

'Sizi Aşar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kemal Kılıçdaroğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Fahrettin Altun, Serhat ve ekip arkadaşları Çağatay ile Evren; anlaşmaya çalıştığınız dark web dünyası, sizi yabancı istihbaratın eline düşürür. Cambridge Analytica'cılık oynamak sizin kapasitenizi aşar çocuklar. SON UYARIMDIR!”

Fahrettin Altun da  Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt verdi ve şunları söyledi:

“Dün gece CHP Genel Başkanının yalan siyasetinin sınır tanımazlığına bir kez daha şahitlik ettik. CHP Genel Başkanının benimle birlikte Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığındaki çalışma arkadaşlarıma iftiralar içeren paylaşımı, kendisinin siyasi çaresizliğinin, çevresindeki profesyonellerin de strateji yoksunluğunun somut bir göstergesi olmuştur. Ülke dışından hizmet aldığı ajans tarafından yazılan tezvirat dolu bir tweet'le kamu görevlilerinin hedef gösterilmesini, tehdit edilmesini asla kabul etmiyoruz. Dedikoduya, iftiraya, yalana bu derece teşne bir muhalefet anlayışını, demokrasimiz için büyük bir kayıp olarak telakki ediyoruz.”

Olayın özü şu: CHP, iktidar kanadının teknolojik imkânlarla sahte ses kayıtları üretip bunları izlenemez sosyal medya hesaplarından paylaşan dark web dünyasının önemli bir aktörü olan Cambridge Analytica firmasıyla temasa geçerek muhalefet aleyhine kullanma ihbarı almış ve bu açıklamayı ön almaya yönelik yapmış.

Öncelikle artık siyasette özel hayata tekabül eden ses ve görüntülerden siyaset üretmek dönemi çoktan geçti. Bu tür gayretler kimden ve hangi taraftan gelirse gelsin ters tepiyor ve yapanın elinde patlıyor bu bir…

İkincisi, Kılıçdaroğlu’nun açıklamasında geçen “anlaşmaya çalıştığınız dark web dünyası, sizi yabancı istihbaratın eline düşürür. Cambridge Analytica'cılık oynamak sizin kapasitenizi aşar çocuklar.” İfadeleri çok sorunlu, çok anlamlı ve kendi kendini ele verici bir ifade.

Bu cümlelerde bizzat  kendilerini yabancı istihbaratlarla   irtibatlı olduğunu ve bunlarla ancak kendilerinin görüşebileceği, bu işin  Fahrettin Altun’un ve yakın çalışma arkadaşlarını  aştığı dile getiriliyor. 

Bunun adı tehdit ve uyarı değil düpedüz  itiraf. “Bu cenahları bilen, bunlarla diyaloğu olan benim siz kim oluyorsunuz ki” demek istiyor.

Görünen  o ki Kılıçdaroğlu’nun çalıştığı ajans, kendisini çok kötü ifşa etmiş.  Hem de kendisine yaptırdıkları paylaşımla.