'Sizi Adam Yerine Koyduk'

İttifak içinde yeni bir ittifakın gündemde olduğu 6'lı masada kriz çıktı. DEVA Partisi lideri Ali Babacan, 'Davutoğlu, 'Üç parti (Saadet, Gelecek ve Deva) deklarasyon yapalım' diye önerdi. Bir arkadaşımız bile desteklemedi' diye konuşmuş.

'Sizi Adam Yerine Koyduk'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu açıklama üzerine Gelecek Partisi'nin kurucu isimlerinden biri olan Abdülkadir Baykay, Babacan'a yönelik ağır ifadeler kullanarak "En büyük hata sizi adam yerine koyup bu teklifi götürenlerdedir" dedi.

Bu köşeyi takip edenler bilir. Bizler sık sık, 6’lı masanın  en tecrübeli olduğu zehabına kapılan ismin Davutoğlu olduğunu hep söyleriz. Bunun temelinde, öncelikle “stratejik derinlik” kitabının yazarı olan ve bununla her daim övünen bir akademisyen kimliği, bundan da öte 6’lı masa içinde bulunan liderler arasında sadece kendisinin hem bakanlık hem de başbakanlık yapmış olması yatıyor.

6’lı masadaki oturma krizinin sebebi de buydu. Her ne kadar kendisi ben en sonda da oturabilirim dediyse de bu açıklamanın ondan gelmesi bile krizin  kaynağını göstermesi açısından önemli bir ip ucuydu.

Davutoğlu’ndan beklenen  üstenci yaklaşım nihayet yine kendi adamı Gelecek Partisi'nin kurucu isimlerinden biri olan Abdülkadir Baykay’dan gelmiş. 

Adamlarda tavan yapmış öyle bir öz güven var ki söylenmeyecek “En büyük hatamız sizi adam yerine koymaktır” gibi bir cümleyi bile söylüyorlar. Bizlerinde az önceki Gelecek Partisi hakkında söylediklerimizi  bir cümle ile özetliyorlar.

Babacan ile Davutoğlu arasında öteden beri bir çekememezlik ve ego savaşı vardı ama bu olayla ilk kez açığa çıkmış oldu. Arkasını ve bekli daha ağırını bekleyin. Şaşırmayın.