Siz Yanlış Anlamışsınız!

Tarımsal üretimde daha çok verim alınması ve hem ev hem de ülke ekonomisine katkı sunulması amacıyla ilgili kurumların müşterek çalışmaları ile kurslar düzenlenmesini geçtiğimiz aylarda yazmış ve bu konuda çalışma yapılmasını önermiştik.

Siz Yanlış Anlamışsınız!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu işbirliği sonucu açılan; Bağ Budama, Domates Yetiştiriciliği, Lahanagil Sebzeler Yetiştiriciliği, Ekim Dikim ve Gübreleme Makinaları Bakım ve Onarım, Tek Yıllık Çiçeklerin Yetiştiriciliği, Yağ Bitkileri Yetiştiriciliği kursları devam ediyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, açılan altı ayrı kursa toplam 114 bayan kursiyer katılmış ve kurs sonrasında sertifika alan kursiyerler, meslekte kazandıkları yeterlilikleri  doğrultusunda, üretici birliklerinde, üretme çiftliklerinde, süs bitkileri işletmelerinde, fide ve fidan üretim firmalarında, üretim seralarında, özel tarım işletmelerinde çalışabilecekleri ifade edilmiş.

Bu haberle ortaya çıkan bir gerçek var ki ilgililer bizi ya yanlış anlamış ya da anlayamamış. Elbette bir meslek sahibi olmak ve bununla ekmek parası kazanmak önemli. Kursiyerlerimiz kurs bitirdiler ve zaten evlerinde bol miktarda olan sertifikalarına bir yenisini daha ekleyerek bulurlarsa  da bu sektörde bir iş sahibi olma hayali kurmaya başladılar.

Oysa bizim eğitim ve kurs verilmesini istediğimiz kesim, halen kendileri çiftçilik ve üreticilik yapan hemşerilerimizin eğitimi ve ürün kalitesini artırmaya yönelik kurslar düzenlenmeliydi.
Bunun da yeri sadece Halk Eğitim Merkezi değil, köylerimizde bizzat üreticilerimize uygulamalı yapılacak kurs ve eğitimler olmalıydı. Geçtiğimiz dönem de  budama ile ilgili olarak çiftçilere yönelik eğitimler yapılmış ve bizler de bu köşeden eğitimin önemli olduğunu ve devam etmesi gerektiğini ifade etmiştik.

Tabi ülke genelin de ilgili kurumlar kolay ve medyatik olanı seçiyor. Sahaya inmek ve başta ağaç ve bağ budama olmak üzere verimi ve kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalar yapmak zor geliyor. Şunu unutmamak gerekiyor ki zora talip olma yürekliliğini göstermek gerekiyor. Yoksa oturdukları makamlarda uzatmaları oynar ve geride başarıları değil, başarısızlıkları ile  terk-i şehir ederler.