Siz Bitti Demeseniz de Halk Bitirir

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Ak Parti cenahında 'halkımızın verdiği mesajı aldık gerekeni yapacağız' türü açıklamalar çoğalıyor  ama hala ne atılan bir adım ne de bedeli ödenen fatura var. 

Siz Bitti Demeseniz de Halk Bitirir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçimlerden sonra ilk kez toplanan parti gurubunda konuşan ve milletin kendilerine verdiği mesajı aldıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kez da partide köklü bir değişim yaşanacağının sinyalini verdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısındaki konuşmasında, AK Parti içerisinde değişim rüzgarı eseceğine yönelik dikkat çeken bir açıklama yaparak, "Milletimiz bizden kapsamlı, bir özeleştiri yapmamızı istemiştir. AK Parti olarak bunun çok iyi farkındayız. Bu mesajların gereğini yerine getireceğiz. Güçlenmiş şekilde yolumuza devam edeceğiz. Kendi bünyemizde gerekli değişimi gerçekleştireceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuvvet toplamış bir şekilde yollarına devam edeceklerini ve ilkelerine daha sıkı sarılacaklarının altını çizerek, "Bizim lügatımızda böbürlenme, milletle arasına duvarlar koyma asla yoktur. Biz bu milletin ta kendisiyiz. Biz siyaseti birilerine imtiyaz sağlamak, unvan dağıtmak için yapmıyoruz. Oluşan zafiyetleri süratle gidermek boynumuzun borcu. Üstü açılmadık hiçbir nokta bırakmadan muhasebemizi neticelendireceğiz. Sandığa gitmeyenlerin, gidip farklı tercihte bulunduran vatandaşların mesajını en iyi şekilde okuyacağız. Partimizin geleneklerine, davamızın prensiplerine uygun şekilde yöneteceğiz. Partimizin tökezlemesini bekleyen rakiplerimizi asla sevindirmeyeceğiz. Küçük hesaplar ve küçük tuzaklar peşinde koşanların sinsi oyunlarına gelmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Konuşmasında 31 Mart yerel seçimlerine değinen Başkan Erdoğan, "Sandıktan çıkan takdir hangi yönde olursa olsun saygındır, makbuldür, başımızın üzerinde yeri vardır. Bize oy versin vermesin sandığa giden tüm vatandaşlarımıza müteşekkiriz" dedi.

 Katılım oranının düşük olduğunu da belirten Erdoğan, "16 milyon seçmenin iradesi sandığa yansımamıştır. Katılım oranının düşüklüğü partimizin oylarını da etkilemiştir" ifadelerini kullandı.

 Erdoğan ve Ak Parti adına söz söyleme yetkisini elinde bulunduran tüm isimler, 31 Mart gecesinden beri hep aynı cümleleri tekrar edip duruyorlar.
Halkın net bir mesajı ve bu mesajı aldık diyen bir Ak Parti olmasına rağmen gereğini yapmak şöyle dursun hala seçimleri kazanan diğer partilere mensup Belediye Başkanlarının beceriksizlikleri, yeteneksizlikleri üzerinde koşan ve bunun için de sürekli eriyen bir Ak Parti’nin farkına bile varamayacak kadar gözü perdelenmiş, milletvekili olmanın şerefine Monako’da istakos yiyen siyasilerimiz var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “mesajı aldık gereğini yapacağız” söyleminin ardında  dağ fare doğurdu denilecek türden bir değişim yapılır ve enflasyonun düşürülmesinde başarılı olunmazsa Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bitti demese bile halk bu iş bitirebilir.

Halkın siyasetçilere verdiği ayarın dozu ve ölçüsü yoktur. Siz yeniden, seçim kazanmayı hayal ederken bir bakmışsınız ikinci hatta üçüncü parti olup çıkmışsınız.

Artık günah çıkarma dönemi ve mesajı aldık faslı bitmeli ve enflasyon için neler yapacaksınız ona yoğunlaşmanız lazım. Yoksa dünyanın en özel ve önemli adamını da getirseniz, İstanbul ve Ankara’yı geri, alamazsınız. 

Halk artık inandığı, güvendiği ve sevdiği siyasi liderlerin ayak izlerini değil, cebine girecek ve kendisini çocuklarına ve eşine mahcup etmeyecek ve ekonomik olarak rahat bir nefes alacak günlerin peşinden gidiyor. Eğer umut olamıyor ve umut olmanın emarelerini gösteremiyorsanız siyasi değişimlerinizin de çok bir anlamı olmayacaktır.