Siyasi Nezaket

Son yıllarda en çok tartışılan konulardan biri de siyasetin dili. Özellikle siyasi parti liderlerinin kullandıkları dil ve üslubu oldukça sert bulan ve bundan dolayı siyasetten uzak duran önemli bir kesimin de olduğunu biliyoruz.

Siyasi Nezaket
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmişte yapılan açıklama ve beyanları yeniden hatırlatmak istemiyoruz ama Elazığ halkı bunu oldukça konuştu ve tartıştı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ilimize gelişi öncesi asılan billboardlar ve Gazi MTAL okulunun resmi temel atma töreninde il yöneticileri tarafından yok sayılması hususu oldukça konuşulmuş ve etrafında polemikler dönmüştü. 

Bu olaylardan iki ay sonra MHP lideri Bahçeli, pazar günü yapacağı miting için ilimize gelecek.

İşte tam da bu aşamada siyasetten beklenmeyen güzel bir hareket geldi ve CHP Elazığ İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran “13 Kasım pazar günü Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli bir miting programına katılmak üzere Elazığ’a gelecektir. CHP Elazığ İl Başkanı olarak, her şeyden öte bir Elazığlı olarak kendisine şimdiden ‘Hoş geldiniz’ demek istiyorum.” diyerek siyasette ezber bozan bir nezaket, anlayış ve sıcaklık getirdi.

İşte bu davranış, siyasette görmek istediğimiz dil ve davranıştı. Sert dil ve üslup sahibine bir şey kazandırmadığı gibi kişileri siyaset ve siyasetçiden de soğutabiliyor.

Bu konuda her bir siyasetçi Voltaire’e ait olduğuna inanılan: “Düşüncelerine katılmıyorum, ama senin düşüncelerini savunma hakkını sonuna kadar destekleyeceğim” sözünün kucaklayıcılığına sarılmalı ve siyaseti daha yapıcı ve demokratik bir yarış etrafında sürdürmeli.

Bu nezaketinden dolayı CHP İl Başkanı Duran’ı tebrik ediyoruz.