Siyasi Heyecansızlık

14 Mayıs seçimlerinde siyasi partilerin birçoğunda geçmiş seçimlere göre heyecan görülmüyor. Partilerin ana SKM'leri bile bomboş. Halkın siyasete soğukluğuna bir anlam veriyoruz ama fikir ve misyon partilerinde bile bir ruh ve heyecan kalmamasını çok anlamlandıramıyoruz.

Siyasi Heyecansızlık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde saat 21-22 arasında partilerin ve bağımsız adayların SKM’leri önünden bir geçelim dedik. Siyasi konjonktürü merak eden, görüş ve değerlendirmelerine her zaman en üst seviyede itibar ettiğimiz arkadaşla yaptığımız gözlemden çıkan sonuç şu:

En büyük ve en iddialı partilerin SKM’lerinde 5-6 kişi var. Milletvekili çıkarma noktasında ciddi iddiaları bulunan bu partilerin SKM’si nasıl böyle bir görüntü verir diyerek tek gün gözleminin sağlıklı sonuç vermeyeceği düşüncesiyle bir sonraki gün de gözlem yaptık. İkinci günden de emin olamadık ve üçüncü gün de bu gezimizi tekrar gerçekleştirdik. 

Sonuç değişmemişti. Aynı partilerin aynı yalnızlığı ve heyecansızlığı devam ediyordu. Ama bir partinin 3. Gün gözlemimizde bir hareketlilik olduğunu gördük. Sosyal medyadan takip ettik ki o gün tüm adaylar bir araya gelip tabanıyla buluşmuşlar. 

Halkın ve parti tabalarının bu ilgisizliğinin sebepleri  sosyolojik olarak ciddi bir araştırma konusu. Halkın  siyaset ve siyasetçilerden uzak durmasının altında yatan gerçeklerin neler olduğunun araştırılması gerekiyor. 

SKM’si oldukça yoğun, arı gibi çalışan gönüllü ekipleri heyecanlı ve günlük değerlendirme yapmak için bir araya gelen adayımız da vardı. Elazığ Bağımsız Milletvekili adayı Prof. Dr. Yasemin Açık’ın iki katlı SKM’sinin içi dolu olduğu gibi büyük kalabalık hep dışarı taşıyordu.  

Teşkilatı olmadan tek başına sahadaki çalışmalarına ilaveten, gönüllülerin gayretli çalışmaları ve SKM’deki heyecanları da gösteriyor ki partilerin yakalayamadığı ruh ve heyecanı Bağımsız aday Prof.Dr. Açık çok iyi yakalamış. Bu heyecanın sandığa da yansıyacağı ve Prof.Dr. Açık ilimizden bağımsız vekil olarak Ankara’da şehrin sesi olacağını şimdiden söyleyebiliriz.