Siyasette Yeni Bir Anlayış

'Birlikte Elazığ' dedi ve çıktı şehir insanının karşısına. Sadece seçimlerden seçime ortaya çıkma ve sonra tekrar kaybolmaya dayalı bir çıkış değildi bu çıkış.

Siyasette Yeni Bir Anlayış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birçok badire atlatan ve sonunda dört parçaya bölünen bir siyasi geleneği terk etmeyip hem vefasını hem sadakatini hem de siyasi istikrarını gösteren bir akademisyen, şehir sevdalısı ve her siyasi görüşten insanla diyaloğu olan bir şahsiyetten söz edelim bugün.

Genç bir akademisyen olarak başladığı siyasi hayatında çizgisini bozmadan devam ettirmekle kalmayıp, her dönem şehir ile ilgili projelerle kamuoyu karşısına çıkan Prof.Dr. Bilal Çoban, “Birlikte Elazığ” yürüyüşünü il ve ilçelerimize yönelik hazırladığı kurtuluş planlarıyla ortaya koyuyor.

Kendisinin siyasi hedefleri olmakla birlikte buna ulaşmak için hırs yapmadığı gibi olumsuz  neticeler aldığında ne Elâzığ’a ne de Elazığlılara  küsmüyor. Seçimin hemen ertesi günü sonucu büyük bir olgunlukla kabul ediyor ve demokrasinin tecellisine ve halkın iradesine saygı duyuyor. 

 Prof. Dr. Çoban bununla da kalmıyor, seçimlerde rakibi olan ve kıyasıya yarıştığı adayı ziyarete gidiyor, tebrik ediyor ve Elazığ için hazırladığı projeleri hiçbir komplekse kapılmadan dosya halinde kendisine tevdi ediyor.

Prof.Dr. Çoban’ın ilimiz ve ilçelerimiz ile ilgili hazırladığı kurtuluş planlarını biraz uzun da olsa okuyor ve faydalanmaya çalışıyoruz.

Özellikle giriş ve durum tespiti yapılan bölümler bilindik ve daha önce de sıklıkla gündeme gelmiş konular olsa da her bir sorunun çözümü için ortaya konan güçlü ve zayıf yönlerin, işin ehli bir heyet tarafından ve titizlikle hazırlandığı ilk çırpıda kendisini gösteriyor.

Bilal Çoban’ın şehri ve şehrin sorunlarını dert etmesi ve profesyonel bir ekiple bunu masaya yatırıp çözüm önerileriyle halkın karşısına çıkması, yeni fakat olması gereken bir siyasi anlayışı da ortaya koyuyor.

Bu tür şehirle ilgili bilimsel çalışmalar ve her kesimden insanın mutlu ve acı gününde yanında olan bir samimiyet, Çoban’ı siyaseten bir yerlere taşır mı bilmeyiz ama diğer siyasilerimizin de benzer çalışmalarla kamuoyun önüne çıkması ve bunu geniş kitlelere ulaştırması gerektiğine  inanıyoruz.