Siyasette Yankı Odaları 

Bugünlerde hangi parti mensubu ile görüşseniz kesin kazanıyorlar. Hem öyle böyle değil birkaç vekili alıp seçimlerden zaferle çıkıyorlar.

Siyasette Yankı Odaları 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genelde aynı çevre ve sohbet halkasının mensubu olan ve yankı odalarında sohbet eden bu kesimlerin, kendileri dışında bir çevre ve muhitle irtibatları olmadığı ve sabah akşam bu kesimle içli dışlı oldukları için seçimlerin sonuçlarını böyle okumalarını çok yadırgamamak gerek.

Partilerin programlarına katılan, SKM açılışlarındaki coşku ve heyecanı görüp karar verenlerle birlikte şehrin siyasetine kuşbakışı bakanların tahmin ve öngörüleri daha mantıklı, daha isabetli.

Bu sonucu görmek için anket yapmaya da gerek yok. Elazığ seçimlerinin  sürpriz olacağını söyleyenlerin de haklılık payları çok yok.  14 Mayıs Elazığ seçimlerinde sürpriz sonuç beklenmiyor. Halkın listelere tepkilerini görmezden gelmek ve bunun sanığa yansımayacağını düşünmek, halka yabancı ve duyarsızlığın başka bir versiyonu gibi.

14 Mayıs seçimlerinin sonuçlarını Elazığ sokaklarında yürüyen herhangi bir hemşerimize sorun, size sandığın sonucu söyleyebileceği gibi parti ve bağımsız adayların alacağı oyların rakamlarını bile tahmin edebilirler. Bazı kesimlerin sürpriz dedikleri şey, geçmişten bu güne ortaya çıkan seçim sonuçlarının tersine,  halkın ezber bozacak bir tavır ortaya koymasıdır ki evet bu anlamda bir sürpriz bekleniyor.