Siyasette Sivas-Konya Hattı

Cumhur İttifakı üyesi partiler arasında pazarlıklar devam ederken ve  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında yerel seçim gündemli son bir toplantı daha yapılırken bir ses de BBP'den geldi.

Siyasette Sivas-Konya Hattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel seçimlerde partisinin tabanının ve camianın motive edilmesi gerektiğini belirterek, "Bunu motive edecek birinci şey de Sivas Belediye Başkanlığının Büyük Birlik Partisine bırakılması olur." dedi. 

Destici ayrıca bugün ya da yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğini söyledi.

BBP partisinin talebi oldukça mantıklı ve manalı. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun memleketi olan Sivas’ın istenmesi aynı zamanda bir vefa örneği. Ak Parti bu talebe nasıl bakar bilinmez ama adayın Ak Parti yetkilileriyle de istişare edilip ortak bir isimde karar  kılındıktan sonra  Sivas’ın BBP’ye verilmesi güzel bir ittifak vefası olur.

Aynı düşüncenin Yeniden Refah Partisinde de olması beklenirdi. YRP; İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde aday çıkarma düşüncesi yerine Mili Görüş ve merhum Erbakan Hoca için önemli bir anlamı olan Konya’yı talep edip diğer illerde aday çıkarmamış olsaydı daha anlamlı ve kabul edilebilir bir duruş sergilemiş olurdu.

YRP, bunu yapmak yerine pazarlık payını maddi olarak yükseltecek ve belki de hem cumhur hem de CHP kanadıyla sıkı bir pazarlık için girerek olayı maddi çıkara dökmenin ince ve duygusal hesabını yaptı.

Konya’nın davadaki sembolik özelliğini bırakarak daha yüksek rantı olan illere yöneldi. Korkarız bu amacına ulaşamadığı gibi stratejik önemini de bu seçimle birlikte kaybedecek.