Siyasette Normalleşme Kısa Sürdü

CHP lideri Özgür Özel'in önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ardından MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ziyaret etmesiyle siyasette iyi başlayan normalleşme süreci, devam etmeyecek gibi gözüküyor.

Siyasette Normalleşme Kısa Sürdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Parti grubunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e sert sözlerle yüklenen MHP Lideri Bahçeli, normalleşme yolunda atılan köprüleri yerle bir etti.

Bahçeli, konuşmasında "Normalleşme kelimesinin her meselenin başına getirilip egemen çıkarlarımızdan ödün isteniyorsa bizim böylesi uçuk yumuşamaya karnımız tok, yüzümüz dönüktür. Normalleşmesi gereken muhalefet partileridir. Özgür beyin bu gerçeği anlaması samimi dileğimizdir. Özgür Bey'in durgun olup olmadığını bilmiyorum ama yumuşama için önce DEM korkusuyla yüzleşmesini, adam gibi duruş göstermesini kendisine tavsiye ediyorum. Saçma sapan sorularla, abuk sabuk iddialarla, seviyesiz ve ölçüsüz ifadelerle bizim geri adım atacağımızı falan düşünüyorsa yanıldığını, yanlışa kapıldığını, çürük tahtaya küflü çivi çakmakla meşgul olduğunu bir gün mutlaka anlayacaktır. Terörist Demirtaş'ı savunanların bize normalleşme cakası satması, 6-8 Ekim ihanetini aklamaya çalışanların yumuşama masalı anlatması, kümese girip tavuk haklarını savunacağım diyen tilki kadar inandırıcı ve kayda değerdir" dedi.

Bahçeli’nin metinlerinin,  çok usta bir edebiyatçının kaleminden çıktığı çok belli. Benzetmeler, tasvirler, Türkçenin zenginliğini ortaya koyan ve mesajın daha güçlü verilmesini sağlayan deyimlerden fazlaca faydalanılması metinleri güçlü, akıcı ve güzel kılıyor. Bu açıdan metin yazarlarını tebrik ediyoruz.

Metin bahsini geçerek gelelim siyasette normalleşmeye.  Aslında CHP de dahil, hiçbir siyasi partinin kendi inisiyatifiyle ve kendi öz kararıyla normalleşme gibi bir gündemleri yoktu.

Partiler, daha doğrusu liderler, siyasetteki kutuplaşmadan, aralarındaki sert tartışmalardan ve bu kısır döngünün süregittiğinden bıkıp bunun sonucu olarak halkın, siyaset kurumu ve siyasetçilerden soğuduğunu ve sandık başına dahi gitmediğini görünce normalleşmek adı altında siyaseti yumuşatma adımlarını atmak zorunda kaldılar.

Yani siyasetinin normalleşme teamülü dahi aslında normal değildi. İki gün sayınlı mayınlı konuşan siyasiler, daha sonra   sert konuşmaktan geri duramazlar. Zira Türk siyaseti, ilkeli siyaset, en iyi ekonomik ve sosyal politikalar üzerinden değişik zıtlıklar ve karşıtlıklar üzerinden yürüyen bir karakter taşıyor.

Dememiz o ki Bahçeli bunu en başından gördü ve siyaseti kendi normalleri ve fabrika ayarlarına çekti. Göreceksiniz bundan tüm siyasiler de memnun olacak ve muarızlarına laf yetiştirme yarışına girecekler.