Siyasetin Yeni Yüzleri

Bugün gazetemizin manşetinde de dile getirdiğimiz gibi seçmenler kadar milletvekili adayları da kararsız.

Siyasetin Yeni Yüzleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hem aday olup olmama hem de hangi partiden aday olmalarıyla ilgili ciddi bir kararsızlık yaşıyorlar. Bu güne kadar adaylığını ve partisini açıklayan üç isim var. Ak Parti’den Veysel Demirci, İyi Parti’den Yüksel Ercan, MHP’den Vedat Demirbağ. Bağımsız olarak milletvekili adayı olacağını açıklayan da iki isim var. Hamit Erulaş ve Şevket Toraman.

Bu dört ismin dışında milletvekilliği adaylığını açıklayan ya da bunu ima eden çalışmalar yapan başka bir isim yok. Kamu görevlisi olmamasına rağmen milletvekilliği adaylığını düşündüğü halde partisini belli eden ve partisinin görüşlerini paylaşanlar da şimdilik sahne almadılar.

Bu seçimde emekliliği gelmediği halde istifa edip milletvekili adayı olma cesaretini gösterecek bir bürokrat ufukta gözükmüyor. Seçimin sonucunu kestiremedikleri için ve biraz da kendilerini afişe etmemek için bürokratlar bu seçimde geri duracaklar.

Eski siyasilerin, partisi bilinen ve yeniden aday olmayı düşünen isimlerin dışında birkaç yeni yüz dışında yeni isim de çok görünmüyor siyasi arenada.

Tüm bunlara rağmen seçmen yeni yüz ve yeni simalar görmek istiyor listelerde. Bu beklentileri iyi okuyan ve bunun gereğini yerine getiren partiler, seçimin de kazananı olacaklar. Kaybedenler ise kendisini tekrar eden partiler olacak.

Yazımızın başlığında dile getirdiğimiz siyasetin yeni yüzlerini isterseniz bir sonraki yazımıza saklayalım. Zira Holpenk’te bizi bekleyen bir keskin pusat, hırçın bir Polat var…