Siyasetin Sarı Sıcağı

Yazın bunaltıcı sıcağı birçok siyasi partide etkili olup rehavete sebep olurken birçok parti bu günleri verimli bir şekilde değerlendiriyor.

Siyasetin Sarı Sıcağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mevsim şartlarının olumsuzluklarını dinlemeyen ve hatta bunu değişik etkinliklerle fırsata çevirmesini bilen partilerin başında Ak Parti geliyor.

Ak Parti Elazığ teşkilatı, tüm birimleriyle ve hedef kitlesiyle buluşmaları kapalı mekanların dışına taşıyor, çocuklara, kadınlara ve gençlere yönelik çok güzel etkinlikleri hayata geçiriyor.

Milletvekilleri, parti binası ile birlikle halkın ayağına gidiyor ve açık havada çay sohbeti eşliğinde sorunları dinliyor.

Bunlarla birlikle hemen her ay bir bakanın geldiği “Şehir Buluşmaları” ile hem teşkilatın azim ve şevkleri bileniyor hem de teşkilatlar zinde tutuluyor.

Yine bakanların yaptıkları “şehir buluşmaları”nda kentin önemli problemleri de çözüm buluyor. Tıpkı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın, yılların kangren olmuş sanayi sitesinin şehir dışına taşınması probleminin çözülmesi gibi.

Yaz sıcağına rağmen teşkilatları en zinde ve heyecanlı tutan partilerden biri de Yeniden Refah Partisi.  Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen il divan toplantısı da gösterdi ki YRP; gelecek ayların ve yılların en popüler ve hızla büyüyen partisi olacak gibi bir istikrar ortaya koyuyor.

Yeniden Refah’ın vatandaşta oluşturduğu umut ve alternatif olma duygusu, partiyi diğerlerinden çok farklı bir yerde tutuyor.

Yeni yüzler, yeni isimler ve siyasette yeni bir soluk ve anlayış arayanların buluşma noktası Yeniden Refah Partisi oluyor.

Yeniden Refah Partisi’nin Elazığ’daki hızlı yükselişi yerel yönetim seçimlerindeki tabloyu nasıl etkiler bilmiyoruz ama dengeleri etkileyeceği kesin…

MHP’nin saha çalışmaları, Milletvekili Semih Işıkver’in gayretleri ile daha bir anlam kazanıyor. Partinin tüm dinamikleri harekete geçirme gayretleri ise çok değişik kollardan devam ediyor.

Diğer partiler ise tam anlamıyla yaz uykusuna yatmış Elazığ’da. Halkın gönlünden olduğu gibi sandıkta da silinen küsurat partileri de sırf “yıkılmadık ayaktayız” mesajını vermek için bir varlık ortaya koymaya çalışıyorlarsa da kendi kendilerine çelik çomak oynamaktan öteye geçemiyorlar.