Siyasetin Güzellikleri

Başlığa bakıp da siyasetin güzellikleri mi olur demeyin. Siyaset her zaman gerginliğin, kavganın ve sert tartışmaların zemini olacak değil ya.. Zaman zaman çok örnek davranışlar, naif hareketlere de şahit oluyoruz.

Siyasetin Güzellikleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ sonuçta küçük bir şehir. Çevremizde her siyasi görüş ve partiden arkadaşlarımız ve dostlarımız var. Birçoğu ile geçmişte birlikte siyaset yaptığımız, bayrak asıp afiş yapıştırdığımız dava kardeşlerimiz var.

Zaman geçti ve siyasi yelpaze oldukça genişledi. Bir partiden sayısız partiler, onlardan da yine çok sayıda yeni partiler türedi. Sağ, sol ve milli görüş zihniyetlerinden neşet eden sayısız  siyasi partimiz var artık bugün.

Geçmişte aynı parti içinde mücadele eden, yönetim kurulu üyeliği hatta başkanlıkları yapan isimlerin bugün kaderin  cilvesi gereği  farklı ve rakip partilerde karşı karşıya geldiklerini görüyoruz.

Ancak bir şeyi daha görüyoruz ki Elazığlı siyasetçilerin siyasi kimlikleri ve duruşları çok şükür ki insanlıklarının önüne geçmemiş. 

Bunu en çok düğün, taziye, açılış ve toplu organizasyonlarda görüyoruz. Ekranlarda aşırı şekilde birbirlerine yüklenen siyasilerin bir toplulukta samimi olarak sarılıp kucaklaşmaları, tatlı bir sohbete dalmaları, demokrasi kültürümüzün yerleştiğini ve hoşgörü zemininin oldukça yaygınlaştığının göstergesi.

Eskiden bırakın kucaklaşmayı selam bile verilmezdi karşı cenah partilerine. Düşman gibi görülür, düşse elinden tutup kaldırılmazdı. 

Bu hoşgörü zemininin devam etmesi dileklerimizle tüm parti ve tüm adaylarımıza 14 Mayıs seçimlerinde başarılar diliyoruz.