Siyaset, Şiddete Dönüşmesin

Seçimlere sayılı günler  kala siyasi tansiyon da yükseliyor. Bunun son örneği Erzurum'da yaşandı. 

Siyaset, Şiddete Dönüşmesin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzurum'da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile mitingdeki vatandaşlara yönelik taşlı saldırı yapıldı ve birçok kişi yaralandı. Bu olay sonrası 15 kişi gözaltına alındı. Olaylarda yaralanan 12 kişi ise hastanelerde yapılan tedavileri sonrasında taburcu edildi.

Bu olay da gösteriyor ki seçim gününe kadar benzer olayların yaşanma ihtimali ne yazık ki yüksek.  Liderlerin siyaset dili sertleştikçe, karşılıklı iddia ve ithamların dozu arttıkça benzer olayların da sayı ve şiddeti artıyor.

Miting alanlarında atılan “dişe diş kana kan” sloganlarının atılması ve buna göz yumulması, ülkenin sinir uçlarıyla oynamaktır ve gerginliği tırmandırmaktır. Burada en büyük görev siyasetçilere ve özellikle Cumhurbaşkanı adaylarımıza düşüyor. Siyasette polemik ve sataşma doğaldır ama bunun şiddete dönüştürülmesine kapı aralamak çok doğru değil.

Daha tatsız olayların olmaması için hem Erdoğan’ın hem  Kılıçdaroğlu hem de diğer siyasilerin dillerini yumuşatmaları yanında miting alanlarındaki slogan ve flamalara da dikkat etmek durumundalar.