Siyaset, Selama Muhtaç

Siyaset kurumu ve bu alanın aktörleri, rakiplerine yönelik sözleri, ithamları ve ölçüsüz eleştirileri ile öne çıkmakta, bu durum da halka yansımakta.

Siyaset, Selama Muhtaç
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu durum öyle bir hale büründü ve öyle bir raddeye geldi ki bir siyasetçinin diğer bir siyasetçiye selam vermesi bile haber olabiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüse yakalanması nedeniyle 8 Şubat tarihinden bugüne ertelenen yemin törenine devlet erkânı ile birlikte CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Salona girdiği sırada konukları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile de selamlaştı. Birbirlerine uzaktan selam veren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra yemin törenini dinledi.

Cumhurbaşkanının, ana muhalefet partisi liderine uzaktan selam vermesi gibi çok doğal ve güzel bir davranışı dahi “çok güzel hareketler” olarak değerlendiriliyorsa, siyaset kurumunun kendisini sorgulaması lazım. Demek ki siyaset, en insani ve beşeri ilişkilerinde iletişimin başlangıcı olan bir selama bile muhtaçmış…