Siyaset 'İYİ'den İyiye Isındı

Siyaset, özellikle yumuşama söylemleri ve Erdoğan'ın Özel ve Akşener ile görüşmelerinin ardından MHP Lideri Bahçeli'nin mesaj yüklü açıklamalarıyla ısınıyor.

Siyaset 'İYİ'den İyiye Isındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 İYİ Parti Eski Genel Başkanı Meral Akşener'in Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği sürpriz görüşme İYİ Parti'de deprem etkisi yarattı.

Ankara'daki görüşme sonrasında "İYİ Parti, Akşener'den büyüktür" yorumu yapan bazı milletvekillerinin partisinden istifa ederek AK Parti'ye geçeceği iddia edilmişti.

İYİ Parti'de iddiaları alevlendirecek bir gelişme yaşandı ve İYİ Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından ayrılığı duyuran İzsiz, 'Bizler her halimizle çevremize örnek olmalıyız ki ülke ve millet meseleleri konusunda söylediklerimize itibar edilsin. Yapmama imkan bulunan işleri layıkı ile yapamazsam görev vebalinin altında ezileceğimi hissediyorum. Merkez sağa yeni bir anlayış ve heyecan getirmek üzere kurulan ve bizim de bu boşluğu doldurmak amacıyla dahil olduğumuz İYİ Parti'nin kuruluş amaç ve ilkelerinden uzaklaştığını, genel seçim süreci, genel seçim sonrasında yapılan kongre; yerel seçim süreci ve sonrasındaki yapılanmanın partiyi varoluş amacından kopardığını Sözümün, tavrımın ve ilkelerimin partiyle artık bağdaşmadığını üzüntüyle ifade etmek isterim. Siyasetçi, nesillerin hayatını müspet yönde etkileyip değiştirecek kılavuz olmalıdır. Merhum Cemil Meriç'in dediği gibi, kürenin kanunu hareket, insanının kanunu hürriyettir. Dünya dönüşüyle, siyaset ve insan duruşuyla anlamlı ve açıklayıcıdır. Bu itibarla; İYİ Parti'yle olan siyasi birlikteliğimi nihayete erdirdiğimi, istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım.' dedi.

Bu istifa ve yakın zamanda eklenecek yeni istifalarla İyi Parti, “iyi”den iyiye tükenme sürecine girecek gibi.

Müsavat Dervişoğlu’nun partide yeni bir heyecan ve umut oluşturamadığını, Ak partinin oy kaybı yaşamasına rağmen bu partiden uzaklaşan oyların İyi Partiye değil de farklı partilere gittiğini gören parti tabanı da İyi Partiyi terk ediyor.

Yapılan son anketlerde parti oyunun yüzde 3-4 bandında olduğunu gören milletvekilleri, Erdoğan-Akşener görüşmesini de fırsat bilerek yeni limanlara yelken açmanın ince hesaplarını yapıyor.

İyi Parti ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de durağan hatta geriye düşen bir görüntü veriyor. Elazığ teşkilatı belirli gün ve haftaları kutlayan müsamere partisi olmuş durumda.  Görünen o ki parti, halktan ve yarıştan koptuğu gibi siyasetten de kopuyor.