Siyaset Faik'le Renklendi

Elazığ ve Ankara siyasetinin kulislerini yakından takip etme, bu konularda birçok gelişmeyi ilk olarak okurlarına duyurma gibi bir özelliği ve üstünlüğü var Hakimiyet Gazetesi'nin.

Siyaset Faik'le Renklendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ ve Ankara siyasetinin  kulislerini yakından takip etme, bu konularda birçok gelişmeyi ilk olarak okurlarına duyurma gibi bir özelliği ve üstünlüğü var Hakimiyet Gazetesi’nin.

Şehrin siyasi dengeleri, parti içindeki yönelim ve düşünceleri, siyaset düşünen eski ya da yeni isimlerin hangi partiye yakın ya da uzak durdukları, Ankara bürokrasisinin siyasete girme konusundaki düşünceleri ile siyasi dengeleri değiştiren tüm bilgileri, ilk kez Hakimiyet ile öğrenme ve buradan takip etme gibi bir teamül oluştu ve bu “Hakimiyet’e Göre”ler bir marka olarak çok kabul görmekle kalmayıp tiryakilik yaptığı için okunmadığında eksiklik hissedilen köşelerden oldu.

Bunun en bariz ve yakın örneği ise geçtiğimiz Cuma günü “Siyaset Renkleniyor Mu?” başlıklı yazımız oldu.

Yazımıza 14 Mayısta yapılması kesinleşen seçimler öncesi bir değerlendirmenin ardından Cuma günkü “Hakimiyet’e Göre” de şu cümleleri kurmuştuk.

“14 Mayıs tarihinin seçim tarihi olarak neredeyse netleşmesinin ardından milletvekilliği adayları gibi siyasi partilerin il yönetimleri de kendilerine ciddi oy getirecek isimleri transfer etme telaşına düştüler.

Bununla birlikte teşkilatlarla ilgili bir takım sorunlar yaşayan, sürekli istifalarla gündeme gelen ve Pazar günü de il kongresini yapacak olan bir partimiz, flaş bir transfer yapmaya hazırlanıyor.

Sadece Elazığ’ın değil, tüm ülkenin tanıdığı, bildiği, Elazığlı olduğunu her fırsat ve ortamda öne çıkartıp ilimizin tanıtımını yapan ünlü bir sanatçımızın, törenle partiye katılması planlanıyor.

Sanatçımızın bu partiye katılmasıyla dengeler değişir mi milletvekilliği adaylığı gündeme gelir mi bu durum partinin oyunda olumlu ya da olumsuz bir etki oluşturur mu bilmeyiz ama Pazar gününden sonra ilimizde siyaset daha bir renkli ve heyecanlı olacak gibi.”

Evet, iki gün önceki bu yazımızla parti ve sanatçı ismi vermeden, ancak Pazar günü yapılacak olan il kongresi ifadesi ile İyi Parti’yi işaret edip ilimizde siyasetinin renkleneceğini yazmıştık.

Pazar günü İyi Parti İl kongresi yapıldı ve sanat dünyası ile  magazin aleminin renkli simalarından hemşerimiz ünlü sanatçı Faik Öztürk, törenle İyi Parti’ye katıldı ve kendisine rozet takıldı.

Safiye Soyman rahatsız olmasaydı belki  o da  gelecekti bu özel ve önemli programa. Faik Öztürk, renkli kişiliğinin bir yansıması olarak ve İyi Parti’nin logosunda bulunan sarı renkli güneş motifine uygun sarı kravat ve çorapları kuşanarak iştirak etmişti kongreye ve salonun hem siyasi hem de fiziki havasını oldukça renklendirmişti.

Siyasete girdiği gibi eğer günün birinde milletvekili olarak seçilir de meclise giderse, başrollerinden birini ilimiz Milletvekili Zülfü Demirbağ’ın yaptığı kavga, kargaşa ve gürültünün eksik olmadığı TBMM’ye yeni bir huzur ve esprileriyle huzur ve neşe gelebilir mi bilmiyoruz ama meclise renklilik geleceğinden hiç endişemiz yok.