Şiş, takımın borcunu ve hedeflerini açıkladı

İl Özel İdare Genel Sekreteri ve İl Özel İdare Spor Kulübü Başkanı Ali Şiş, Hakimiyet Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu ve hedefleri, takımın borcu hakkında değerlendirmeler yaptı

Şiş, takımın borcunu ve hedeflerini açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu
Olağan Genel Kurul’da Elazığ İl Özel İdarespor Başkanlığı’na seçilen Genel Sekreter Ali Şiş, Hakimiyet Gazetesi’ne önemli değerlendirmelerde bulundu. Genel Kurul’da yaptığı “kolej havası oluşturacağız” sözlerinin yanlış anlaşıldığını kaydeden Genel Sekreter Şiş, “Altyapıya önem vereceğiz ama yarışmacı olduğumuz kulvarlarda da iddialı olacağız” dedi. Ali Şiş, kulübün mevcut borcu hakkında da açıklamalar yaptı.

“DEPREM, PANDEMİ TAKIMI HIRPALADI”
İl Özel İdare’nin bir kurum takımı olduğunu anımsatan İl Özel İdare Genel Sekreteri ve Kulüp Başkanı Ali Şiş, “Bir kurum takımı olmamız hasediyle daha dikkatli hareket etmeliyiz. Bizim avantajlarımız ve dezavantajlarımız var. Avantajımız tesislerimiz var, sporcularımız buralardan faydalanıyor ve bir çok branşta faaliyet gösteriyoruz. Bu branşları da arttırmaya başladık. Sadece futbol ve basketbolla sınırlı kalmasın istedik. Bunları yaparken ana hedefimiz sporcu yetiştirmek. Okçuluk, binicilik, tenis ve satrancı da ekledik. Özellikle futbolda önemli işler yapıyoruz. 9 futbolcumuzu profesyonel liglere kazandırmışız. Görünen yüzümüz son 3-4 yıldır basketbol oldu. Önce deprem, ardından gelen pandemi takımı bayağı hırpaladı. Bu süreçte belli borçlar oluştu ama sizin oyunculara taahhüt ettiğiniz borçlar değişmedi. Biz geldikten sonra gördük ki çok ciddi bir borç yüküyle kulüp karşı karşıya. Bizim Avrupa maçları için verdiğimiz uçak parası sadece 500 Bin TL’nin üstündeydi. Bu yıl sponsor bulamadık, önemli bir gelirden olduk” dedi.

“ÇOK YIPRATICI BİR YIL GEÇİRDİK”
Tabiri caizse bir feda sezonu oluşturmak zorunda kaldıklarını ifade eden Şiş, “Çok ciddi borçlarınız var, üstüne icra gelmiş. Bir de üstüne yeniden borçlanmak ciddi zarar verirdi. Biz kendi takımımızı oluşturduk. Ayağımızı yorganımıza göre uzatalım dedik ve önemli bir safhayı kat ettik. Geçen yıl 4-4.5 milyon TL civarı bir borç ödedik. Borç sirkülasyonu içinde kendi yağımızda kavrulup bir şeyler yapmaya çalıştık. Çok yıpratıcı bir yıl geçirdik. Bu maddi şartlarda küme düşülmemesi mucize olurdu. Elazığ’ın bir de şöyle bir dezavantajı oluyor. Özellikle yabancı oyunculara çok iyi para vermezseniz barındıramıyorsunuz. Küçük paralarla sosyal yaşantı anlamında Elazığ’a oyuncu getiremiyorsunuz. Alacağından bile vazgeçenler oldu. Bazı dezavantajlarımız var” şeklinde konuştu.

“YARIŞMACI BİR TAKIM OLUŞTURACAĞIZ”
Genel Sekreter ve Kulüp Başkanı Ali Şiş konuşmasını şöyle sürdürdü; “Belki bir ikilem gibi görüldü ama bizim kongredeki konuşmamız şuydu; “Kolej havasında olacağız, oyuncu yetiştireceğiz ama gidebildiğimiz yere kadar da gideceğiz. Biz yine iddialı bir takım oluşturacağız bundan yana bir problemimiz yok. Mehmet Özkan hocamızda altyapıdan gelen oyunculara değer verdiğini gördük ve o yüzden devam kararı aldık. Biz her branşta oyuncuları milli takıma göndermek istiyoruz. Futbolda ve basketbolda da yarışmacı olmak istiyoruz. Hedeflerimiz olsun doğru ama biz bir kurum takımıysak oyuncu yetiştirelim. Elazığ’da hakikaten en güzel tesislere biz sahibiz. Yaz sezonu için ücretli kurslar açtık. Çok harcama yaparak hedefe gitmek istemiyoruz. Onun sonu olmuyor. Basketboldaki gibi olsun istemiyoruz. 7 Milyon TL’niz olacak ki ligde kalabilesiniz. 10-15 Milyonunuz olacak ki şampiyonluğa oynayabilesiniz. Elazığspor bizim gözbebeğimiz onlar bu paraları bulamazken bizim bulma şansımız yok. Belki 1 yıl bulursunuz ama 2, 3. Yıl bunun döngüsü var. Bu ekonomik şartlarda getirin bize bağışta bulunun da diyemiyorsunuz. Piyasanın durumu belli. En makulü bizim için yine yarışmacı bir takım oluşturacağız, transferlerimizi yapacağız, hocamız çalışıyor onun için ama esas amacımız burda durmak, belli maddi gücü oluşturarak gitmek gerek. Biz bu yıl da önümüzdeki yıl da borçlar ödeyeceğiz. Bunun sonu yok. Yarışmacı takımlarımız yine yarışmacı olacak ama esas görevimiz oyuncu yetiştirmek. Parayla oyuncu almayı bırakmalıyız. En büyük hedefimiz o” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK OLACAK”
Hedefin şampiyonluk olacağını dile getiren Ali Şiş, “Bu hedefe giderken maddi gücümüz kadar gideceğiz. Çok iyi takımlar olur siz 2 milyonluk, onlar 5 milyonluk takım kurar. O hedefi yakalayamazsınız. Biz ayakları yere sağlam basan, yine hedefi şampiyonluk olan takımımızı devam ettireceğiz. En büyük hedefimiz Elazığlı çocukların da o grubun içine girmesi. Taşıma suyla değirmen dönmüyor yoksa. Bölgeden de basketbola yatkın oyuncuları tarayacağız. Yoksa bir kurum takımı her yıl 5 milyon bulup bu işi çeviremez” diye konuştu.

“AHMET BALLICA, FERHAT ATAŞ GİBİ DEĞERLİ İSİMLER…”
Yönetim kurulunu seçerken dikkat ettikleri kriterleri de açıklayan başkan Şiş, “3 yıl öncesine kadar dışarıdan aldığımız oyuncu yoktu. Kendi kurumumuz dışında dışarıdan kimse yoktu. Biz geldiğimizde bu işe meraklı insanların olduğunu, İl Özel İdare Spor Kulübü’nün de Elazığ’a mal olması gerektiğini düşündük. Ahmet Ballıca, Ferhat Ataş gibi isimlerin bu işe meraklı olduklarını gördük. Çoğu yine bizim iş arkadaşımız ama biz dışarıdan da bu işe meraklı isimleri yönetimimize aldık. Saydığım arkadaşlarım bize maddi olarak da katkı veriyorlar. Katkı verecek herkesle görüşebiliyoruz” dedi.

KULÜBÜN BORCU NE KADAR?
Kulübün sigorta borçları hariç 3 milyon TL civarı borcu olduğunu ifade eden Şiş, “Bize borç veren arkadaşlarımız vardı. Onlar bize sıkıntı yapmıyor süre anlamında. Oyuncu öyle değil ama bir BAT’a gidiyor 10 Bin Euroluk borç 40 Bin Euro oluyor. Bunların önüne geçmek için bu hamleyi yaptık ve başarılı da olduk. 2 yıl içinde borcu 0’a indirmek istiyoruz. Bu yıl biraz zor ama 2 yıl içinde minimize etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.