Sıradaki Kitap Hangisi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada 'Bu akşam saat 21.00'de burada buluşalım. Önereceğim, hepimiz için bir samimiyet turnusolu olacak. Saray için de CHP için de… CHP bu sınavın üstesinden de hakkıyla gelecektir!' diyerek yeni bir video paylaşacağını duyurdu.

Sıradaki Kitap Hangisi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saatler 21.00'i gösterdiğinde Kılıçdaroğlu söz konusu videoyu, "Bazı şeyler yürek ister, o yürek benim yol arkadaşlarımda var!" notuyla paylaştı.

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımı her kesimde büyük yankı uyandırırken sosyal medyada da konu hakkında onlarca yorum yapıldı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklaması kadar masasında bulunan kitap da dikkat çekti. Kılıçdaroğlu’nun masasında bulunan kitap, Erdoğan’ın Siirt’te bir şiirini okuduğu için hapse atılmasına sebep olan ünlü şair ve mütefekkir Ziya Gökalp'in "Türkçülüğün Esasları" adlı kitabıydı.

Kılıçdaroğlu’nun islami kesiminin bilinçlenmesine vesile olan Seyyit Kutup’un Yoldaki İşaretler kitabının ardından ülkücü ve milliyetçi kesimin başucu kitabı olan Türkçülüğün Esasları kitabını okuması,  dünya görüşü kadar siyasi rotasını da değiştiren bir konuma getirmiş kendisini.

Kılıçdaroğlu bu iki kitapta sonra hangi eseri okur ve bunu siyasi hayatına uygular bilinmez ama Beyaz Zambaklar Ülkesinde eserini okumasını tavsiye ederiz. Hazır beyaz bir sayfa açmışken bu eser de kendisine önemli katkılar sunar ve yeni ufuklar açar diye düşünüyoruz.