Şimdi Ev Almanın Tam Zamanı!

Tamer ÖREN - Konut satışlarında KDV  oranında ve tapu harçlarında  geçici olarak indirime gidildiğini hatırlatan Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Osman AVCIL  ' Ev almak isteyen vatandaşlarımız  ekonomik olarak önemli  kazanımlar elde edecekleri  bu indirim sürecini iyi  değerlendirmeli' dedi.

Şimdi Ev Almanın Tam Zamanı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konut satışlarında yüzde 18 olan KDV oranının yüzde 8’e, tapu harçlarının da  binde 40’tan 30’a 31 Ekim’e kadar indirime gidilmesi konut satışlarında canlılık ve artış beklenirken yapılan indirimler sektör temsilcileri tarafından  da  olumlu karşılandı.   Yapılan indirimlerin 24 Haziran seçimleri öncesi piyasalara hareket kazandıracağını söyleyen Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Osman AVCIL  “ Sektörümüz için önemli bir hamle aslında bunun kalıcı olarak uygulanması lazım. Yine bu sektöre ivme kazandıracak  kanun ve yönetmeliklerin çıkması gerekiyor. Konut sektörü, 300’e yakın sektörü besliyor. Bu sektör durursa  ülke ekonomisi çok ciddi sekteye uğrar. Bu anlamda  KDV ve harçlardaki indirimleri seçim öncesi piyasalarda belirsizlik hakimken hareket kazandıracağını ümit ediyorum” diye konuştu.

Yapılan indirimlerle çok olmamakla birlikte konut fiyatlarında da indirim beklediklerini dile getiren AVCIL “  Kısmen indirim bekliyoruz  fakat; fiyatlar eskiden beri yüksek çıtaya çıkmış. Maliyetler sürekli artıyor, demirin kilogramı 3 lira  şuan, beton ve çimento fiyatları da arttı. Maliyetler bu kadar artmışken yapılan indirimlerin gözle görülür olmayacağı gerçeği de var. Bu indirim alıcı ve satıcıyı cesaretlendirme adına bir pansuman görevi görür. Elazığ’da bu indirimin konut  satışlarına  yüzde 20’ye yakın bir olumlu etki edeceği kanaatindeyim” diye kaydetti.

Yapılan geçici indirimleri son derece yerinde bir karar olduğunu değerlendiren Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Hakan ALBAYRAK “ Bu indirim satışları olumlu yansır. Örneğin; tapu harcı  12 bin lira olan bir dairenin  harcı 9 bin liraya düşecek. Yine fiyatlarda da her 100 bin lira da 10 bin indirim olacağını varsayarsak fiyatlarda düşüş bekliyoruz. Bu indirim seçim öncesi durağanlaşan piyasalara  da iyi gelecek” diye aktardı.