Şimdi De Bakkal Açıyoruz!

Geçtiğimiz yıllarda zincir marketlerin ortaklaşa zam kararı alıp uygulamaları sonucu vatandaşın mağdur olduğunu gören hükümet, 1.300 satış noktasında hizmet veren Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerini hizmete açmıştı.

Şimdi De Bakkal Açıyoruz!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vatandaşın daha ucuz ve kaliteli ürüne ulaşmasını sağlamak için açılan tarım kredi marketlerindeki fiyatların ucuz olmaması ve ucuz olarak ilan edilen ürünlerin  de kısa sürede tükenmesi tepkilere yol açmış ve marketler devletin sırtına yük olarak kaldığı iddia edilmişti.

Bu gerçeğe rağmen Tarım Bakanlığı,  daha çok tüketiciye ulaşmak için bakkal projesi geliştirdi. Projeyle birlikte toplamda 3 bin satış noktasına ulaşılması hedefleniyor.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, “Bu anlamda ‘Bakkal Projesi’ni hayata geçireceğiz. İş ortakları bulacağız. Bir anlaşma yapacağız ve marketin ya da bakkalın belli bir bölümü bizim ürünlere tahsis edilecek, ürünlerin fiyatı market fiyatlarıyla aynı olacak. Böylece satış noktasını önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde 3 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Böylece küçük esnafa da sermaye desteği sağlarken, ciromuzu da katlayacağız. Kasım itibarıyla ilk adımı Konya, Ankara ve Mersin’de atıyoruz” demiş.

Anlaşılan o ki Tarım Kredi Marketleri de her köşe başında şube açarak müşteri ağını genişletmeye çalışacak. Bunun için yeni kiralık işyerleri, yeni demirbaşlar ve yeni elemanlar alacak.

Elbette kamu adına istidam oluşturulması güzel bir gelişme ama günün sonunda bu market ve bakkal projesinin  devletin sırtında bir yük ve kambur olması gibi bir gerçeklik de var.

Elazığ’da mevcut 12 tarım markete baktığımızda çok da tuttuğunu ve halkın alışveriş konusunda bu marketleri tercih etiğini görmüyoruz. Zaman zaman bizlerin de alışveriş amacıyla uğradığımız marketlerin diğer zincir marketlere nazaran oldukça tenha ve hatta çoğu zaman boş olduğunu görüyor ve izliyoruz.

Bu gerçekler ışığında Tarım Bakanlığı’nın yeni market ve bakkal projesi yerine üreticilere destek  ve maliyetlerin düşürülmesi yanında bakkal esnafına destek olmak noktasında çalışma yapması daha uygun ve doğru olur diye düşünüyoruz.