Şımarık Nesil…

Sosyal medyaya düşen bazı konuşma ve söylemler kısa süre içerisinde büyük ilgi görebiliyor. Ahsen TV'nin sokak röportajlarında konuşan bir vatandaş, son dönemde yaşanan tartışmalarla ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Şımarık Nesil…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İşsizlik tartışmalarıyla ilgili yerinde tespitleriyle dikkat çeken şahıs, söyledikleriyle izleyenlerin takdirini kazandı.

İşsizliğin olmadığını, aksine insanların iş beğenmeyerek bu duruma sürüklendiğini belirten şahıs, "İşsizlik var diyorlar, yalan. Para yok diyorlar, yalan." ifadeleriyle ses getirdi.

Ben tok görmedim ki, sor millete hepsi aç, yalan, hepsi yalan. İfadelerini kullanan şahıs, “Fıstık gibi çekyatı var, fıstık gibi telefonu var, ben açım, sor bakayım o adama çalışıyor mu? Tamam, işte çalış 120 lira olsun. Aslan aç kaldı mı ava çıkar, ava çıkar derken hırsızlık yap demiyoruz. Neden açsın, açlıktan kastın ne? Annen devamlı aynı yemeği mi pişiriyor. Bir tane milletvekili dedi ki “Biz Türklere iş beğendiremiyoruz.” Adamı kovdular. Doğru söylüyor. Adam çalışmıyor niye çalışmıyor. “Ben ezildim” ne ezildin, marangozda çıraklık yaptın, kötü mü oldu bak adam çıktın.” İfadelerini kullanmış.

Şımarık bir nesil yetiştiğini ifade eden şahıs devamla şu tavsiyelerde de bulunmayı ihmal etmemiş. “Allah aşkına çocuklarınızı İslam ahlakı üzerine yetiştirin, dinini bilmeyen bir çocuk hiçbir şeyi bilemez, öğrenemez. Paylaşma duygumuz yok, kendinize saygınız olsun. Tarihimizi iyi okuyun. Kendinize idoller oluşturmayın. Bu millet tektir dünyada eşi benzeri yoktur. Birbirimize tahammül etmeyi öğreneceğiz bütün olay burada bitiyor."

Amcamız önemli şeyler söylemiş ve önemli tespitlerde bulunmuş. Katılırsınız katılmazsınız. Ama bazı gerçeklere parmak basması açısından önemli gördük. Özellikle iş beğenmemek ve sadece masa başı işine yoğunlaşan bunu da bulamayınca  işsizlik ve fakirlik edebiyatı yapmak moda oldu son yıllarda. 

Üretmeye, çalışmaya ve değer üretmeye hevesli olmayan bir nesil yetiştirdik son dönemlerde. Kısa yoldan zengin olmak hayalleri gören bir nesil ne zengin olabilir ne de mutlu olabilir.