Sigaraya Yine Zam Geldi!

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, 4 Mayıs 2024 tarihinden itibaren sigara ürünlerine yapılan yeni zammı duyurdu. En ucuz sigara fiyatı 63 TL'ye, en pahalı sigara ise 70 TL'ye yükseldi.

Sigaraya Yine Zam Geldi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sigara fiyatlarına yapılan son zammın ardından, tütün ürünlerinin maliyetleri tüketiciler için daha da arttı. TBYD Başkanı Erol Dündar'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "PM sigara grubuna 3 TL zam yapıldı ve yeni fiyatlar bugünden itibaren geçerli olacak," ifadelerini kullandı.

Bu zamla birlikte, Philip Morris (PM) markasının en pahalı sigara paketi 70 TL, en ucuzu ise 63 TL olarak belirlendi. Dündar, fiyat artışlarına ilişkin, "Sigaraya bir zam daha... Sigaraya zam yağmuru devam ediyor," yorumunda bulundu.

Nisan ayındaki zamların ardından, diğer büyük tütün üreticilerinin fiyatları da yükselmişti. British American Tobacco (BAT) grubunun en yüksek fiyatlı ürünü 72 TL, en düşük fiyatlısı 56 TL olarak kaydedilmişti. Japan Tobacco International (JTI) grubu ise 1 TL'lik bir indirim yaparak, en yüksek fiyatlı ürününü 67 TL'ye, en düşük fiyatlısını ise 56 TL'ye çekmişti.