Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek

Yapılan açıklamada, 'Bölgemizde havanın parçalı ve çok bulutlu, Elzığ'ın doğusu ile Tunceli ve Bingöl çevrelerinin yer yer aralıklı hafif yağmurlu geçeceği tahmin edilmektedir' denildi.

Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sıcaklıkların mevsim normallerinin 6-8 derece üzerinde seyredeceği ve rüzgarların güneyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceği belirtildi.

Öte yandan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafıdan yapılan uyarıda, bir süredir mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki haftaya (15.02.2021) kadar devam etmesi beklendiğinden tarım ile uğraşan vatandaşlarımızın meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır, denildi.

Meteorolojik Uyarılar:

Bir süredir mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının 16.02.2021'e kadar devam etmesi beklendiğinden Tarım ile uğraşan vatandaşlarımızın meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte, sis ve pus hadisesi beklendiğinden özellikle ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bölgemizde kar erimesi nedeniyle su baskını ve dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Elazığ merkez, ilçeler ve bazı bölgelerde hava sıcaklıkları ise şu şekilde:
  
Elazığ Merkez ve İlçeler:
 
Elazığ/Merkez: 14°C
 
Ağın:14°C
 
Alacakaya:13°C
 
Arıcak:14°C
 
Baskil:11°
 
Karakoçan:14°C
 
Keban:14°C
 
Kovancılar:14°C
 
Maden:15°C
 
Palu:16°C
 
Sivrice:11°C
 
 
 
Çevre İller:
 
Adıyaman:15°C
 
Bingöl:14°C
 
Malatya:13°C
 
Tunceli:13°C