Sıcak Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha çok toplu açılışlar sebebiyle Anadolu halkıyla buluşmayı tercih ederken, Cumhuriyet Halk Partisi, Erzurum'dan başladığı grup toplantılarını Anadolu şehirleriyle devam ettirecek.

Sıcak Siyaset
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi de 2023 seçimleri için kolları sıvadı. Bahçeli'nin ilk miting yeri olarak Osmaniye'yi değil de milli mücadele fikrinin doğduğu ilk şehir olan Sivas'ı seçmesi dikkat çekti. 

MHP lideri Devlet Bahçeli, seçim startını Sivas'ta verdikten sonra sırasıyla 11 Eylül'de Bursa, 18 Eylül'de Kayseri ve 25 Eylül'de de Erzurum'da vatandaşlarla buluşacak. Bu mitinglere çevre il teşkilatları da katılım sağlayacak.

CHP ve MHP’nin başlattığı mitinglere rağmen İyi Parti, miting yapma yerine küçük toplantılar ve esnaf ziyaretleriyle yetiniyor. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, miting yapmasa bile her toplantı ve ziyareti miting havasında geçiyor. 2023 seçimleri öncesi heyecanın ve gayretin en yüksek olduğu parti olarak YRP görülüyor. 

Saadet Partisi  Genel Başkanı Karamollaoğlu’nun genel Merkezdeki haftalık değerlendirme yapması uygulamasına ısrarla devam ediyor. Millet ittifakıyla yakın diyaloğu ve özellikle CHP ile birçok konuda uzlaşması sebebiyle  kamuoyundan sürekli  tepki alıyor. Bu tepkilerle karşılaşmamak için Karamollaoğlu, halkın içine çıkmak yerine haftalık basın toplantısıyla yetinmek zorunda kalıyor.

Deva ve Gelecek Partileri de miting yapmaktan çok uzak bir tablo ortaya koyuyorlar. Partilerinin küçük salonlarda yaptığı programlar sonrası esnaf ziyareti yapan Babacan ve Davutoğlu’na da hemen her ilde tepki gösteriliyor.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, göçmen politikalarının yanlışlığı üzerine kurduğu muhalefetini CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan rol çalarak KPPS sınavındaki usulsüzlükleri dile getirmek üzere soluğu ÖSYM önünde aldı ve açıklama yaptı.

Tüm bu siyasi çalışmalar devam ederken Ak Parti teşkilatları da yoğun bir şekilde halkla buluşuyor. İstanbul teşkilatının başlattığı “yüz yüze 100 gün” çalışması, aynı sistemle olmasa bile tüm ülke sathında uygulanıyor. 

Siyasilerin yaptıkları saha çalışmasında karşılarına çıkan en önemli konu enflasyon olurken, işsizlik, yolsuzluk ve usulsüzlükler bunu izliyor.

Cumhur ittifakına üye partiler, ülkeyi zor durumdan yine kendilerinin kurtaracağını dile getirirken muhalefet, bu durumdan kurtulmanın ilk şartının Ak Parti hükümetinin gitmesi olduğunu dile getiriyorlar.

Bakalım sıcak yaz günlerinde ısınan siyasi hava hangi partiyi öne çıkarıp hangi partiyi geriye atacak?