SGP mi Kuruluyor?

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'yle yürüttükleri TBMM'de ortak grup kurma görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığını açıkladı.

SGP mi Kuruluyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeneroğlu, "DEVA Partisi'nde arkadaşlarımızın çok büyük bir ekseriyeti ortak grubun ciddi komplikasyonlar doğuracağı ve 3 partinin de kendi politikalarını, kimliğini yıpratacağı ve bu sebepten dolayı bu modelin uygun olmadığı kanaatine vardı. O açıdan bu modele hayır dedi arkadaşlarımız. Bu aşamada bizim önceliğimiz DEVA Partisi'nin kimliğini güçlendirmek, son 3 yılda yoğun biçimde çalıştığı eylem planlarını güçlü bir biçimde, güçlü bir iletişimle kamuoyuyla buluşturmak." diyerek grup kurma hayalinin şimdilik suya düştüğünü ifade etti.

Üç partinin tek grup olması zaten kendi içinde sorunlar demekti. Bu amaçla kurulan partinin adı, gurupta temsil yetkisi, TBMM’deki görevler ve daha birçok konu, zaten çok da anlaşamayan bu partileri daha da gerecek ve yeniden bir ittifak çatısı altında bile bir araya gelmeyi zora sokacaktı.

Deva Partisi’nin çekilmesinin ardından Gelecek ve Saadet Partisi bir araya gelerek SGP (Saadet ve Gelecek Partisi) adıyla bir   parti  kurup, 20 milletvekili ile TBMM’de yeni grup kurabilirler. 

Muhtemelen de bu formül üzerinde çalışmalar devam ediyordur. Bekleyip görelim…