Sezon Bitti Hayırlı Olsun

Elazığ Valisi Ömer Toraman, Saklıkapı kanyonuna giden yolun genişletilerek asfaltlandığını duyurdu.

Sezon Bitti Hayırlı Olsun

İlimiz ekonomisine önemli katkı sunacak ve Elazığ’ın önemi bir turizm merkezi olmaya aday olan Saklıkapı ve Karaleylek kanyonlarının keşfedilmesi, başta doğa tutkunları, tur firmalarında ve  insanlarda bir heyecan oluşturmuş ve ulusal medyanın da dikkatini çekmişti. 

Elazığ’da geçmişi milyonlarca yıl öncesine dayandığı belirlenen, ancak yeni keşif olarak birkaç yıl önce ortaya çıkartılan Saklıkapı ve Karaleylek kanyonlarının turizme kazandırılması için somut adım atılarak, iskeleler yapılmıştı.

YOLU YOK TEKNESİ VARDI LAKİN O DA BATTI

Dönemin Valisi Çetin Oktay Kaldırım tarafından keşfedilen 9 milyon yıl öncesine ait olduğu belirlenen Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonları ile ilgili olarak yapılan çalışmalar kapsamında Gezi teknesi alınmıştı. İlk dönemler de tekne turu ile kanyonlar vatandaşlara hizmet etmeye başlamış ve pandemi nedeniyle turlar geçici olarak durdurulmuştu. Alınan gezi teknesi ise Keban ilçesi Ballıca mevkiinde demirlemiş durumda bekletiliyordu.

Geçtiğimiz yıl bilim insanlarının Karayleylek ve Saklıkapı kanyonlarının gezisi sırasında batan tekne aradan geçen bir yıllık sürede sahipsizlik ve bakım çalışması yapılmadığından dolayı önceki gün Fırat Nehri'nde yeniden batmıştı. 

SAHİPSİZ TEKNE 

2019 yılında 350 bin TL’ye alınan ve nehir gezintilerine elverişli olmayan teknenin kaptanı ve sorumlu kadrolu personeli bulunmazken, tekne daha önce Keban ilçesinde bekletilirken, Fırat nehri üzerinde özel bir alabalık üretim tesisine bağlanarak kaderine terk edilmişti. Bilim insanlarının hayatlarını tehlikeye atan teknenin, aradan bir yıl geçmesine rağmen bakımı yapılmadığından dolayı önceki aylarda bulunduğu yerde yeniden batması, gündemi oldukça meşgul etmişti.

TUR ŞİRKETİ KANYONLARI GÜZERGÂHINDAN ÇIKARMIŞTI 

Kanyonlara ulaşacak yolun yapılmaması ve bu konuda bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmaması sonucunda yerli turistlerin traktörlerle kanyonlara ulaştırılması görüntülerinin sosyal medya hesaplarında yayınlanmasının adından turizm şirketi, tur güzergâhından kanyonları çıkarmıştı

KÖYLÜYE YAZILAN CEZA UNUTULMADI

Aynı zamanda kanyonlarla ilgili tanıtım çalışmalarının ardından bölge turistlerin ilgisini çekmiş ve kanyonları gezmek için Baskil'e gelen vatandaşlar, yol olmaması nedeniyle Baskilli bir vatandaşın traktörünün kasasında taşınarak alana ulaştırılmıştı. Bu gelişmenin ardından teşekkür edilmesi gereken vatandaşa ceza yazılmıştı.

YOL ONARILDI VE ASFALTLANDI

Tüm bu olumsuz gelişmelerin ardından geçtiğimiz yaz bir türlü yapılamadığı için büyük sorunlara yol açan 7 km'lik yol bu yaz sezonunu da ne yazık ki tamamlanmadı. Ancak bugün Elazığ Valisi Ömer Toraman'ın paylaşımıyla yaz sezonunun sonuna gelindiği bugünlerde yolun asfaltlandığı öğrenildi.

İşte Vali Toraman'ın o paylaşımı: