Sevindiren Haber…

Elazığ'ın en önemli ilçelerinden biri olan Maden'den sevindirici bir haber geldi. Maden'de bir kültür varlığı daha tescillendi.

Sevindiren Haber…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz yıllarda meydana gelen heyelan nedeniyle taşınması gündeme gelen ve oldukça zor günler geçiren Maden ilçemizin tarihi geçmişi oldukça eskilere dayanan ve Elazığ için büyük bir önem arz eden bir konuydu. 

Tarihi hükümet konağı, saat kulesi ve daha birçok tarihi yapısıyla dikkat çeken Maden ilçemiz de bulunan kültür varlığının tescillenmesi hepimizi mutlu etti. 

Konu ilgili açıklama yapan Bakır Maden Kültür, Turizm, Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Deniz Seyrek, “İlçemizin değerlerinin koruma altına alınarak gelecek nesillere taşınması noktasındaki çabalarımız devam ediyor. Mart- 2021'de Başkan Yardımcımız Eşref YILDIZ, Yönetim Kurulu üyelerimiz Turgut YILDIZ ve Kadir DEMİR' in yerinde tespit çalışması, hemşehrimiz Dursun KARADENİZ' in bilgilendirmesi ile tescil başvurusu yapılan Eski Kral Yolu ve Harput-Diyarbekir Vilayet Yolu güzergahının İlçemiz sınırlarında bulunan kısmında yer alan köprü ve menfezlerin değerlendirilmesi süreci başlamıştır. Bu kapsamda değerlendirilen "Siyah Davut/Deve Düzü Köprüsü" korunması gereken kültür varlığı olarak tescillenmiştir. Böylece İlçemizin kültür varlığı sayısı yirmiye yükselmiştir” dedi.

Elazığ’a ve Maden ilçemize hayırlı olsun. İlimizin tarihi yapılarını gün yüzüne çıkararak büyük emek veren herkese teşekkürler. Bu değerleri gün yüzüne çıkarmak ya da tescilli tarihi yapı statüsüne kavuşturmak önemli ama yeterli değil. 

Bu tarihi yapı ve değerlerin akıbeti de Baskil’de bulunan Karaleylek ve Saklıkapı kanyonları gibi olacaksa işimiz zor, sorumluluğumuz büyük.