Sevilen Aday Arayışı

Türkiye için çok önem arz eden 2023 seçimleri için Ak Parti, yeni stratejiler belirliyor. Seçimlerin ana teması parti değil aday…

Sevilen Aday Arayışı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2001 yılında kurulup 2002 yılında iktidar olan ve bugüne kadar halkın desteğiyle 20 yıl tek başına iktidar olan Ak Parti, 2023 seçimlerine büyük önem veriyor.

Son yıllarda pandemiden kaynaklı ekonomik problemler, enflasyon ve Ak Partili siyasetçi ve bürokratların yanlış tavır ve uygulamalarıyla oy kaybı yaşayan Ak Parti, özellikle milletvekillerinden kaynaklı oy düşüşünün önüne geçmek için 2023 listesinde şehrinde sevilen ve dürüst kişiliği ile öne çıkan isimleri aday göstermeyi planlıyor.

Sevilen Aday Arayışı

YENİ STRATEJİ ADAY ÜZERİNDE YOĞUNLAŞACAK
2023 seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte partiler de hazırlıklarına başladı.

 Seçimler için kolları sıvayan partiler arasında yer alan AK Parti'de ise strateji netleşmeye başlıyor. 

Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerde parti kimliğini değil aday kimliğini öne çıkararak oy toplayacak. İllerde sevilen isimlere vekillik listelerinde daha fazla yer verilecek.

Türkiye yavaş yavaş seçim atmosferine girmeye başladı. Muhalefet cephesi aday belirlemek için görüşmelerini sürdürürken, adayı belli olan iktidar cephesi ise seçim döneminde nasıl bir politika izleneceği üzerinde tartışıyor. Ancak iktidar cephesinden son gelen haberler, 2023 seçimi stratejisinin büyük oranda belli olduğu yönünde.

Sevilen Aday Arayışı

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen haftalarda 2023 seçimleri için bazı AK Partili kurmaylarla "olağanüstü" toplandı ve başta seçim beyannamesi olmak üzere partinin seçimlerde uygulayacağı stratejiler üzerinde duruldu.


 

VEKİL ADAYLARI İÇİN SIKI KRİTERLER 

AK Parti genel merkezinde milletvekili aday listeleri üzerinde çalışmak üzere komisyon kuruldu. Edinilen bilgiye göre komisyon, 2023 adayları için bazı kriterler belirliyor.

PARTİ DEĞİL, ADAYIN KİMLİĞİ 

AK Parti, diğer seçimlerden farklı olarak bu kez "parti değil, aday kimliğini" ön planda tutacak. Geçmiş seçimlerde "Aday isimlerden çok parti kimliğinin öne çıktığı, adayların da parti kimliğine güvendiği" ifade edilirken bu kez AK Parti'nin "Adaylar üzerinden ilerleyen bir strateji kurmak istediği" kaydediliyor.

Sevilen Aday Arayışı

SEVİLEN İSİMLER ÖNCELİKLİ OLACAK

Bu nedenle parti yönetimi, "İllerde ön plana çıkan, yurttaşın sevdiği, güven duyabileceği, halkla bire bir temas edebilecek, diyaloğa açık, halkın sorunlarını yerinde tespit edip, çözüm üretebilecek" isimleri aday göstermeyi hedefliyor. Ayrıca bu seçimlerde "eş, dost, akraba ilişkisi" de gözetilmeyecek.

20 YILIN YIPRANMIŞLIĞI YENİ İSİMLERLE TELAFİ EDİLECEK

Ak Parti’nin 2023 seçimlerinde uygulayacağı parti kimliği yerine adayın öne çıkartılması, 20 yıl boyunda iktidarda olmanın verdiği yıpranma ile bir miktar da olsa kaybedilen parti imajını, her şehirde sevilen, sayılan ve herkes tarafından takdir edilen isimlerin aday gösterilmesiyle düzeltmeye yönelik bir hamle olarak yorumlanıyor.

GENEL MERKEZ KÖKLÜ BİR DEĞİŞİMDEN YANA

Ak Parti Genel Merkezi,  mevcut milletvekillerine tüm illerde oluşan tepkileri yaptırdığı anketlerde de görünce yüzde 70 gibi büyük bir oranda milletvekillerini değiştirmeyi planlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde milletvekillerini grup grup toplayarak, 2023 seçimlerinin önemine dikkat çekip bu seçimleri kazanmak adına gerekirse kendilerinden fedakarlık yapmalarını isteyecekleri, bu konuda anlayış gösteren milletvekillerine önümüzde süreçte önemli resmi görevler verileceğini ifade etmesi bekleniyor.

ELAZIĞ’A NASIL YANSIR?
Ak Parti’nin mevcut vekiller yerine şehirde sevilen ve her kesimden takdir gören isimleri listeye koyacağı, bununla birlikte parti içi lobisi ve Ankara bürokrasisinde etkin ve saygın bir isme de listesinde yer vereceği ifade ediliyor.