Sesinizi Duyduk! Müzik Susmasın

Pandemi döneminin en çok mağdur olan kesimlerinden biri de tiyatrocu ve müzisyenler. Sanat camiasının sık sık bu konuda yaptığı çağrılar hükümet kanadında karşılık buldu ve destek sözü çıktı.

Sesinizi Duyduk! Müzik Susmasın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Çelik, müzisyenlere mesaj verdi. Çelik, "Müzisyen arkadaşlarımızın sesini duyduğumuzu bilmenizi isteriz. Toplam 250 milyon liralık destek verilmiş olacak. Tiyatrolara turne desteği söz konusu olacak. 1-30 Ağustos arasında 37 milyon liralık destek vereceğiz" dedi.

Pandemi çerçevesinde çeşitli tedbirler alındığını belirten Çelik, “Burada istiyoruz ki herkes olumlu etkilensin. Bu çerçevede çeşitli sektörlere Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla destek devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın sanatçı, tiyatrocu ve müzisyenlere verdiği destek önemlidir. 'Müzik Susmasın' projesi kapsamında bu destekler müzisyen arkadaşlarımıza ulaştırılıyor. Müzisyen arkadaşlarımıza destek sürecektir. Tüm sanatçı arkadaşlarımızın mesajlarını aldığımızı, seslerini duyduğumuzu ifade etmek isterim. Tiyatrolarımıza verilen destek önemli. Şimdiye kadar 37 milyon destek sağlandı. 1 Temmuz-20 Eylül tarihleri arasında 25 milyon turne desteği olacak. Müzik sendikası, müzik birlikleri, müzik dernekleri bu listeleri bize gönderiyor. Daha fazlası için gayret ediyoruz. İnşallah bu dönemi de atlattıktan sonra müzisyenlerimizle özgür bir şekilde eski günlerdeki gibi buluştuğumuz ortamlara kavuşmayı temenni ediyoruz.” diyerek sanatçılarımızın unutulmadığını belirtti.

Zaman zaman medyaya çok para kazanan ünlülerin dahi mağduriyet feryatları çıkınca, haklı olarak pek de sesi çıkmayan ve tanınmayan saz ve ses sanatçıları ile başrol dışı oyunlarda rol alan tiyatrocuların halinin daha çok kötü olacağını bilmek için kâhin olmaya gerek yok.

Bizleri mutlu günlerimizde mest eden şarkıları seslendiren sanatçılara sazendelik eden sanatçı kardeşlerimizi desteklemek ve en azından moral vermek adına yanlarında olduğumuz ve bu günlerin kısa süre içerisinde son bulacağına inandığımızı ve bol kazançlı günlerin yakın olduğunu bilmelerini istiyoruz.