Servis Ücretlerine Zam Yolda

Yeni yıl ile birlikte asgari ücrete yapılan zamlar, akaryakıt, BAĞKUR, SGK primi ve diğer alanlara yapılan zamlar sonrası Elazığ'da da taksi ve öğrenci servis ücretlerinde güncelleme yapılacak. Buna göre Elazığ'da taksi ücretleri indi-bindi 90 lira, öğrenci servislerine ise yüzde 25 zam yapılacak.

Servis Ücretlerine Zam Yolda

Ülkemizde yaşanan yeni zamlar nedeniyle vatandaşlar zor günler geçirirken, şoför esnafı da özellikle mazot ve BAĞKUR giderlerinin yükselmesi nedeniyle zor durumda kaldı.

FİYATLARDA GÜNCELLEME

Yeni yıl ile birlikte mazot ve vergiler ile birlikte birçok mal ve hizmetlere yapılan zamlar sonucu taksi ve öğrenci servislerinin ücretlerinin güncelleyip güncellemeyeceği tartışmaları yaşanmaya başlanmıştı.  Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman da Hakimiyet Gazetesine yapmış olduğu açıklamada taksi ve öğrenci servis ücretlerinde güncelleme yapılacağını ifade etti.

TORAMAN:“MASRAFLAR ARTTI”

Başkan Toraman yaptığı açıklamada, “Biliyorsunuz 1 Ocak tarihi itibari ile ülkemizde bazı değişiklikler oldu. İşte asgari ücretin yükselmesi, günlük giderlerin fazla olması, yakıt ve araç bakımlarının yükselmesi. Bunları neye göre yaptılar asgari ücrete göre yaptılar. Ama bizde güncelleme yapacağız ama henüz onaylanmadı.” dedi.

Servis Ücretlerine Zam Yolda

AÇILIŞ 30 LİRA, KİLOMETRE BAŞI 26 LİRA

Onaylandığı takdirde yeni taksi ücretleri hakkında da bilgiler veren Başkan Toraman, “ Yeni ücret tarifesinin açılışı 30 TL, indi-bindi 90 TL, kilometre bazında ise 26 TL olmasını talep ediyoruz.  Ancak bu talebimiz henüz ilgili makamlarca onaylanmadığı için yürürlüğe girmedi.   Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Öyle tahmin ediyorum, 3 ya da 4 Şubat’a kadar yetişir.”

BELEDİYE BAŞKANIMIZ İLE GÖRÜŞMEDEN BİR ŞEY SÖYLEMEM YANLIŞ OLUR

Başkan Toraman, “Toplu ulaşımda şuan düşünüyoruz. Ama belediye başkanımız ile görüşmeden net bir şey söyleyemeyiz. Bir şey söylememiz yanlış olur. Öğrenci servisleri ile ilgili bir çalışmamız var. Ocak ayı itibari ile karar aldık ama henüz uygulamaya geçemedik. Yüzde 25 ücretler zamlandı. En düşük 880 lira üzerinden tahmin ediyorum. Tam fiyatları net bir şey diyemiyorum ama yüzde 25 güncelleme yaptık.”dedi.

Servis Ücretlerine Zam Yolda

ESNAFIMIZ ZOR DURUMDA

Şoför esnafının da çok zor durumda olduğunu ifade eden Başkan Toraman, “Esnafımız bu meslekten kazancı ile evine ekmek götürüyor. Akaryakıt’a ve bir çok şeye gelen zamlar yüzünden esnafımız ayakta durmakta zorlanıyor. Zam yaparak vatandaşı sıkıntıya sokmak istemeyiz ama araçlarımızı çalıştırmak adına başka bir çıkış yolumuz yok.” dedi.