Sert Bakan: 'Görevden Alırım'

Yeni başkanlık sitemiyle birlikte milletvekillerinin yasama dışında herhangi bir misyonunun kalmamasının ortaya çıkardığı huzursuzlar her alanda kendini gösteriyor.

Sert Bakan: 'Görevden Alırım'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmişte, kendi seçim bölgesindeki yatırımla, destekler ve bürokrat atamalarında tam yetkili ve söz sahibi olan milletvekilleri, başkanlık sitemiyle birlikte dışardan atanan bakanlar nezdinde etkilerinin ve yetkililerini büyük oranda kaybettiler.

Hakimiyet olarak bu yaman çekişliyi sık sık gündeme getirmekte ve yanlışlığın, bakanların meclisten atanmasıyla giderilmesi gerektiğini dikkat çektik.

Bizlerin dile getirdiği bu önemli sorun, milletvekilleri tarafından da her fırsatta gündeme getiriliyor. İşte bunun son örneği.

TBMM Adalet Komisyonu'nun, AK Partili üyeleri Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Ziyarette Meclis'e gelecek yasal düzenlemeler görüşülürken, milletvekilleri taleplerini ve eleştirilerini dile getirdiler.

Bakan Bozdağ da milletvekillerinden gelen  bakanlar ve bakan yardımcıları bizi dikkate almıyor, bürokratlar telefonlarımıza bile cevap vermiyor” eleştirilere karşılık;

"Milletvekili milleti temsil eder. Milletin taleplerini iletir. Milletimizin talepleri bizim için önemlidir. Milletimizin taleplerine kayıtsız kalamayız. Milletvekili telefonuna çıkmayan bakan yardımcısı veya genel müdür, bürokrat olursa onu derhal görevden alırım" dedi ve son noktayı koydu.

Bozdağ, tecrübeli bir siyasetçi olarak eğer “politika” yapmamışsa bu sorun bitmiştir. Yaşasın milletvekillerinin zaferi…