Serkan Gürtürk: 'Arif Çakmak mesleğin yaşayan arşiviydi'
Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serkan Gürtürk, vefatının birinci yılında Arif Çakmak'ı andı. Gürtürk, Çakmak'ın gazetecilik mesleğine yön veren, mazlumların sesi olan ve şehrin hafızasını taşıyan önemli bir isim olduğunu söyledi.
Gazeteci Arif Çakmak’ın vefatının birinci yılı dolayısıyla mezarı başında anıldı. Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serkan Gürtürk, Çakmak’ın meslek hayatı boyunca birçok gazeteciye yol gösterdiğini belirterek, onun sadece bir gazeteci değil aynı zamanda şehrin kültürel ve sosyal hafızasını taşıyan bir isim olduğunu ifade etti.
Gürtürk, dostluk ve vefa vurgusu yaptığı konuşmasında, “Dostluklar vardır, ismi geçtiğinde bile insana huzur verir. Arif Çakmak abimiz de böyle bir insandı” dedi.
Arif Çakmak’ın gazeteciliğe başladığı ilk yıllardan itibaren birçok kişiye örnek olduğunu dile getiren Gürtürk, “Mesleğe yeni başlayan birçok arkadaşımız onun desteğiyle iyi yerlere geldi. Fikirleri ve yönlendirmeleriyle hep yol gösterici oldu” ifadelerini kullandı.
Çakmak’ın sadece mesleki yönüyle değil, toplumsal olaylara duyarlılığıyla da öne çıktığını belirten Gürtürk, özellikle Çeçenistan savaşı dönemindeki duruşunu ve Gazze’ye yönelik saldırılar sürecinde gösterdiği hassasiyeti hatırlattı.
“Arif Çakmak kibirli olmayan, herkese eşit mesafede duran bir insandı” diyen Gürtürk, onun farklı siyasi görüşlerden ve meslek gruplarından insanlarla kurduğu güçlü diyaloglara da dikkat çekti.
Konuşmasının sonunda Çakmak’ın ailesine de taziyelerini ileten Gürtürk, iki evladının ve ailesinin her zaman kendileri için kıymetli olduğunu vurguladı.
Anma programına katılanlara teşekkür eden Gürtürk, “Rabbim mekanını cennet eylesin” sözleriyle konuşmasını tamamladı.