Serdar: 'Elazığ, KGF Desteklerinden Faydalanacak'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından afetten etkilenen illerde ekonomik olarak yaralarının sarılması için Kredi Garanti Fonu (KGF) desteklerinin 250 milyar liradan 350 milyar liraya çıkarıldığını açıklamış, ancak ilimizin bu desteklerden faydalanmadığına yönelik kamuoyunda algı oluşmuştu.

Serdar: 'Elazığ, KGF Desteklerinden Faydalanacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Elazığ 26. dönem AK Parti milletvekili, Ak Parti Siyasi Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Üyesi olan Avukat Ömer Serdar konuya açıklık getirerek Elazığ’ın da bu kredilerden faydalanacağını dile getirdi.

İlimizin Afet Bölgesine alınan 11 ilden biri olduğuna dikkat çeken Serdar; “6 Şubat depremlerinden etkilenen ve bunun yaralarını sarmaya çalışan Elazığ’ın kısa sürede ihya ve inşası için devletimizin tüm kurumları imkânlarını seferber etmiş durumda.  Bu kapsamda Yönetim Kurulu üyesi olduğum Kredi Garanti Fonu başkanlığıyla yaptığımız görüşmeler sonucu kurumumuzun deprem yaşanan tüm illere yönelik kullandıracak krediler Elazığ ilimiz için de geçerli olacaktır. Şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.