SENEGALLİ İMZAYI ATTI!

 

Haber: Hüseyin Kabukçu
Lamine Diarra ile İstanbul'da bir araya gelen Elazığspor, son olarak Antalyaspor forması giyen tecrübeli golcüyü renkleri

SENEGALLİ İMZAYI ATTI!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Haber: Hüseyin Kabukçu
Lamine Diarra ile İstanbul’da bir araya gelen Elazığspor, son olarak Antalyaspor forması giyen tecrübeli golcüyü renklerine bağladı. Dün öğlen saatlerinde golcü futbolcuya İstanbul’da bir araya gelen Elazığspor Transfer Komitesi, yapılan görüşmenin ardından her konuda mutabakata vardı. Son olarak geçtiğimiz sezonun 2. yarısında kiralık olarak Göztepe’de forma giyen Lamine Diarra, sezon başında yeniden Antalyaspor’a dönse de kadroda kendisine yer bulamadı ve ilk yarıda maçı bulunmuyor. Perşembe günü itibariyle Antalyaspor ile olan mukavelesini karşılıklı olarak fesheden Senegdigeri futbolcu, Elazığspor ile 1,5 yıllık anlaşma sağlayarak kendisini Bordo-Beyazlı renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı.

LAMINE DIARRA KİMDİR?
1983 Senegal Bignona doğumlu olan Lamine Diarra, profesyonel futbol kariyerine 2001-2002 Sezonu’nda ülkesinin Dakar takımında başladı. Daha sonra İsviçre’nin köklü kulübü Neuchatel Xamax’ın dikkatini çeken ve buraya transfer olan Lamine Diarra, sırasıyla Baden(İsviçre), Aarau(İsviçre), Zrinjski Mostar(Bosna Hersek), Beira Mar(Portekiz), Partizan(Sırbistan) ve Al Shabab(Birleşik Arap Emirlikleri) gibi takımlarda forma giydikten sonra 2012-2013 Sezonu’nda Türkiye’ye geldi ve Antalyaspor’la anlaştı. Akdeniz ekibinde birbirinden başarılı maçlar çıkaran Senegdigeri golcü, bir dönem Göztepe’de de kiralık olarak forma giydi. Antalyaspor ile olan sözleşmesini fesh eden Diarra, sezon başından bu yana herhangi bir takımda görev yapmadı. Kariyeri boyunca 285 maçta forma giyen tecrübeli oyuncu, 118 gol attı ve 44 golünde asistini yaptı. Lamine Diarra Senegal Milli Takımı’nda ise forma giydiği 11 maçta 6 gol kaydetti.