Sendikanın Hak Mücadelesi

Elazığ'da en çok üyeye sahip Eğitim-Bir-Sen, başta öğretmenlikte uzmanlık sınavı olmak üzere eğitim ödeneği ve promosyon konusunda seslerini yükselterek yetkililere çağrıda bulundular.

Sendikanın Hak Mücadelesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılının başladığı bu günlerde eğitim sendikaları, başta öğretmenlerin sorunları olmak üzere birçok konuda yetkililere seslerini duyurmak için eylem yaptılar.

BAHŞİ: “EĞİTİM ÇALIŞANLARINI RAHATLATACAK DÜZENLEME İSTİYORUZ”

Eğitim çalışanlarının beklentilerini en üst seviyede dile getirmek amacıyla Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Elazığ Şubesi eylem yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen eyleme çok sayıda öğretmen ve eğitim çalışanı katıldı.

 Eğitim çalışanları adına yetkililere seslenen Şube Başkanı İbrahim Bahşi, eğitim çalışanlarına rahat bir nefes aldıracak düzenleme beklediklerini söyledi. 

Sendikanın Hak Mücadelesi

“EĞİTİM ÖDENEĞİ BİR MAAŞA ENDEKSLENMELİ”

Yapılan eylemde konuşan  Eğitim-Bir Şube Başkanı İbrahim Bahşi, eğitim çalışanlarının alım gücünü artıracak ve rahat bir nefes aldıracak mali haklarda iyileştirme yapılmasının elzem olduğunu ifade ederek şunları söyledi:“Her eğitim öğretim yılı başında sadece öğretmenlere verilen eğitim öğretime hazırlık tazminatının eğitim çalışanlarının tamamını kapsayacak şekilde genişletilip bir maaşa endekslenerek verilmesini istiyoruz. Enflasyon karşısında sembolik bir rakama dönüşen 1.325 TL yerine, tüm eğitim çalışanlarının yüzünü güldürecek şekilde bir maaş kadar verilmesini talep ediyoruz” 

Sendikanın Hak Mücadelesi

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU TALEPLERİ KARŞILAMIYOR

Toplumsal saygınlığı en yüksek kesim olan öğretmenlerimizin sorunlarına yasal dayanak oluşturmak adına Şubat 2022’de yürürlüğe giren öğretmenlik meslek kanunu sahanın beklentilerinden uzak kaldığına dikkat çeken Bahşi, ”Öğretmenlerimizin ve yetkili sendika olarak bizlerin görüşleri alınmadan ‘Ben Yaptım Oldu’ mantığıyla hazırlanmış ve meclisten çıkartılmıştır. Sınav esası getirilmek istenen kariyer planlaması 5. Dönem ve 6. Dönem toplu sözleşmemizde taleplerimizle örtüşmelidir” ifadelerini kullandı.

Sendikanın Hak Mücadelesi

ÖĞRETMENLERDEN TAM DESTEK 

Eğitim-Bir Şubesi tarafından yapılan eyleme yüzlerce öğretmen katılarak destek verdi.

Sendikalarının, eğitim çalışanlarının hakkını savunma konusunda aktif bir pozisyon aldığını ifade eden öğretmenler, seslerinin Milli  Eğitim Bakanlığı tarafından duyulmasını, bu yapılmadığı takdirde eylemlerini sürdüreceklerini  dile getirdiler.