Sendika İstifaları

Elazığ Belediyesi ile Hizmet-İş sendikası arasında BELPER işçilerini kapsayan toplu İş Sözleşmesinin imzalandığını sendikanın sosyal medya hesabından öğrendik.

Sendika İstifaları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hayırlı olsun temennisiyle verilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Sendikamız ile Elazığ Belediyesi arasında BELPER A.Ş. işçilerini kapsayan 1 (bir) yıl süreli toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan sözleşmede üyelerimizin günlük ücretlerine artış yapılarak, sosyal haklarında kazanımlar sağlandı.Şube Başkanımız Mustafa Bahçeci gerçekleştirilen sözleşme hakkında şu ifadeleri kullandı: "Ortak paydamız olan mesai arkadaşlarımız için var olan taleplerimizin karşılanmasında desteklerinden ötürü Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları'na ve toplu iş sözleşmesi sürecimizin tamamlanmasını sabır ile bekleyen tüm üyelerimize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Elde edilen kazanımların üyelerimiz ve aileleri için hayırlı olmasını temenni ediyorum."
Sözleşme imzalanma sürecinin tüm sıkıntılı ve zorlu süreçlerine rağmen, idarenin ve sendikanın bir noktada buluşup, uzlaşıp içeriğini çok bilmesek de TİS’i imzalaması oldukça önemli ve güzel bir gelişme.

Ancak tüm bu olumlu gelişmeye rağmen, Elazığ Belediyesi’nde örgütlü ve toplu sözleşme yetkisine haiz Hizmet İş sendikasından kitlesel istifalar yaşanıyor ve bu durdurulamıyor.
İstifaların birçok sebebi var belki ama en önemli sebep, Toplu İş sözleşmesiyle elde edilen hak ve kazanımların çalışanlara hala bildirilmemiş olması. Bu konuda talepte bulunan üyelere biraz da üstenci bir üslupla sendika binasına gelip öğrenmeleri tavsiye edildiği iddia ediliyor. 

Görünen o ki istifa sebepleri verilen hak ve zamlardan öte sürecin  yönetilememesinden kaynaklı bir problem. 

İstifa sayılarının her gün katlanarak artması nasıl bir sürece evrilir, sözleşme yetkisi başka bir sendikaya geçer mi ya da mevcut yönetim sakıt olur mu bilinmez ama görünen o ki Elazığ Belediyesinde ciddi bir sendika sorunu var.