Sen Ne Güzelsin Elazığ…

Hakimiyet Gazetesi olarak, sadece şehrimizin sorunlarını dile getirip muhalif bir bakıştan öte, sorunu ortaya koymakla birlikte çözüm önerisi getiren ve bu özelliğe ile tek olan bir yayın anlayışına sahip.

Sen Ne Güzelsin Elazığ…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eleştirinin dayanılmaz hafifliğinde duçar olup sürekli olumsuzlukları gündeme getirmek yerine, dile getirdiği konularla ilgili çözüm önerileri de sunan tek gazete olmanın sorumluluğuyla hareket eden Hakimiyet, dün yayınladığı “Sen Niye Böylesin?” manşetiyle birçok kesimden de takdir görmüştü.

İlimizin; birlikte olmak gibi bir sorunu olduğunu, önce madenlerin Elazığlılar tarafından işletilmesi sonrasında ise GES konusunda EPDK’nın aldığı kararla örneklendiren manşet haberimizde, siyaset, kamu kurumları, STK’lar, medya ve halk olarak tüm güçleri Elazığ’ın ortak çıkarları konusunda birlikte hareket edilmesi gerektiğini dile getirmiştik.

Geçmişte ETSO’nun Elazığ’da bulunan madenlerin Elazığlılar tarafından işletilmesi mücadelesinde yalnız bırakıldığından hareket ederek, şimdilerde de Elazığ OSB’nin GES ile ilgili EPDK mücadelesinde yalnız bırakılmaması gerektiğine dikkat çekmiştik.

Bu haberimizin ardından ETSO Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü  manşetten verdiğimiz konunun mantık olarak doğru olsa da kurgu ve tarihsel açıdan eksiklik gösterdiğini dile getirerek bizlerin atladığı bir gerçeğe dikkat çekse de ortada bir “empati” eksikliğimiz ve birbirimize destek konusunda biraz geri durduğumuz gerçek.

Ethem Yalın Bey’in uyarısıyla baktık gördük ki gerçekten de GES konusunda ilk tepki açıklaması ETSO’dan gelmiş. ETSO; hem GES konusunda ilk tepki açıklamasını yapması hem de EPDK’nın kararını yargıya taşımasıyla belki birçok kurum, kişi, siyasiler ve STK’ya örnek bir tavır ortaya koydu.

Umarız ETSO ve Asilhan Arslan’ın bu duyarlılığı tüm kesimlerce de uygulanır ve bu birliktelik, bizlere “Sen Ne Güzelsin Elazığ” manşeti arttırır.