Semih Işıkver'den Elazığ İçin 23 Maddelik Halk Sözleşmesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elazığ 1. Sıra Milletvekili Adayı Semih Işıkver, '' 14 Mayıs'ta elbirliğiyle istiklalimize, çocuklarımızın istikbaline, davamızın itibarına ve hem ilimizin hem de bu Aziz Vatan'ın geleceği için yüreğinizle sahip çıkıp katkı vereceğinize olan inancım tamdır'' dedi.

Semih Işıkver'den Elazığ İçin 23 Maddelik Halk Sözleşmesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 Mayıs sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında Elazığ’ın sosyo-ekonomik ve kültürel gelişimine etki edecek 23 Maddelik hedeflerini yayın haline getiren Işıkver, ‘’1970'li yıllarda dönemin Devlet Planlama Teşkilatı ülkemizin zengin kaynakları ve jeopolitik konumunu göz önüne alarak tespit ettiği 7 metropolitan ilden biri olarak kayıt altına alınan Elazığ maalesef yıllar içerisinde sıradan bir kent haline gelmiştir. Sahip olduğu hiçbir zenginliğini ekonomik değere dönüştüremeyen ilimizin, işsizlik ve buna bağlı olarak yoksulluğu en ciddi problem ve tehdit olarak maalesef önümüzde durmaktadır. Kuzova, Uluova ve Kovancılar, Palu, Karakoçan bölgesindeki verimli ovaların sulu tarımla buluşturularak bu bölgelerin refah seviyesinin kısa sürede artırılması mümkün iken ne yazık ki, ilin sulama problemleri bu şehrin 20 yıldan fazla bir süreden beri sürekli gündemini meşgul etmektedir.
Bunun temel olarak başlıca sebebi siyaset kurumunun şehrin önceliklerine yabancı olması ve gelecek projeksiyonlarının bulunmamasıdır. Yani bu Aziz Şehir siyasi temsilde yetersiz kalmıştır. İşte bu gerçekten hareketle, ilimizin kaybedecek bir güne daha tahammülü yoktur. 14 Mayıs sonrası başlayacak yeni dönem ülkemiz açısından olduğu kadar ilimiz için de tarihi bir öneme sahiptir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu dönemde Cumhur İttifakının en güçlü ortağı olarak şehrimizin sosyo-kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına etki edecek ve önümüzdeki 5 yıllık süreçte şehrimizin TBMM çatısı altında takip edilecek ve sonuçlandırılmasına kararlı bir şekilde gece gündüz demeden çalışılacak hedefleri belirlenmiştir. Bu hedeflerin her biri şehrimizi bölgenin çekim merkezi haline getirecek, modern kent kimliği ile gıpta ile bakılan bir il olmasına vesile olacak ve ekonomik refah seviyesi yükselerek toplumu oluşturan her bir bireyin bu ilde yaşamaktan mutlu olduğu yeni bir dönem olacaktır.
Önümüzdeki 5 yıllık hizmet dönemi için belirlemiş olduğumuz ve bu yayında bir halk sözleşmesi mantığı ile sizlerle paylaşmış olduğum bu 23 maddenin bir çoğunun çözümü için Sivil Toplum Kuruluşlarımızın, Meslek Örgütlerimizin, Yerel Yönetimlerimizin ve şehrimizin tüm ilgili dinamiklerinin yoğun gayreti yıllar içerisinde hep olmuştur. Ancak siyasi sahipsizlik bu talepleri hep gündemde tutmuştur. İşte bu nedenle 14 Mayıs sonrası bu raporda yer alan 23 madde ve daha fazlası için mücadele veren tüm STK'larımızın, Meslek Kuruluşlarımızın ve Yerel Yönetimlerimizin yanında yer alınacak ve öncülük edilecektir. Bu aziz şehrin çözümsüz hiçbir sorunu yoktur. Ya siyasi çekişmeler veya siyasi sahipsizlik sorunlarımızı maalesef çözümsüz kılmıştır.
14 Mayıs sonrasında Elazığ için artık çok daha büyük hedeflerin ortaya konması 4 bin yıllık tarihi Harput'un bizlere yüklediği bir sorumluluktur. İşte bu sorumluluk ve ortaya koyduğumuz gelecek vizyonu ile huzurunuzdayız. 14 Mayıs'ta elbirliğiyle istiklalimize, çocuklarımızın istikbaline, davamızın itibarına ve hem ilimizin hem de bu Aziz Vatan'ın geleceği için yüreğinizle sahip çıkıp katkı vereceğinize olan inancım tamdır. Bu vesile ile; seçimlerin ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olması dileklerimle, dua ve desteklerinizi arz eder, saygılarımı sunarım’’ dedi.
SEMİH IŞIKVER’İN 23 MADDELİK HALK SÖZLEŞMESİNİN ANA MADDELERİ ŞÖYLE:
- ULAŞILABİLİR OLMA HEDEFİ
- SULAMA PROJELERİ
- DEVLET DESTEKLERİ
- YATIRIM VE SANAYİ ALTYAPILARI
- KOVANCILAR-PALU KARAKOÇAN KARMA OSB
- BASKİL GIDA ve AMBALAJ OSB
-YENİ SANAYİ SİTELERİ ve SEKTÖREL KÜÇÜK SANAYİ SİTELERİ
- LOJİSTİK MERKEZİ ve SERBEST BÖLGE
- TURİZM ALTYAPISININ  GELİŞTİRİLMESİ
- PERTEK-ÇEMİŞGEZEK KÖPRÜSÜ
- OKUL İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASI
- SODES'İM (SOSYAL DESTEK İLETİŞİM MERKEZLERİ)
- ÜRETEN ŞEHİR ELAZIĞ
- KOOPERATİF SATIŞ MERKEZİ
- SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI PLATFORM MERKEZİ
- ELAZIĞ KÜLTÜR ve SANAT OBASI
- TANITIM, FUAR VE LOBİ FAALİYETLERİ
- İKİNCİ ÜNİVERSİTE ve EĞİTİM
- AĞLIK ALTYAPISININ GÜÇLENDİRİLMESİ
- SAVUNMA SANAYİ VE SANAYİCİLERİN MİLLİ SAVUNMA TEDARİKÇİSİ OLMASI
- YÜKSEK HIZLI TREN PROJESİ ve ULAŞIM İMKANLARININ GELİŞTİRİLMESİ
- İSTİHDAM VE KALİFİYE ELEMAN SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ PROJEMİZ
- ELAZIĞSPOR