Sektörün Yeni Müteahhitlere Değil Sorunların   Çözümüne İhtiyacı  Var

Tamer ÖREN - Sektörün artık daha fazla yoğunluğu kaldıramadığını belirten Elazığ inşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Osman AVCIL ' Sektörümüzün yeni müteahhitler değil, var olan sorunlarına çözüm bulma ihtiyacı var' dedi.

Sektörün Yeni Müteahhitlere Değil Sorunların   Çözümüne İhtiyacı  Var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ inşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Osman AVCIL,  inşaat sektörünün  yaşadığı sorunlar hakkında gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Birçok sanayici iş adamının  üretimi bırakıp  sermayesini inşaat sektörüne  yönelttiğini ve ülkede müteahhit  enflasyonu yaşandığına dikkat çeken AVCIL  “Önüne  gelenin müteahhitlik olmadığı, arsa ve rant uğruna  iş adamlarının  sanayi, üretim gibi sektörlerden geri çekilip  inşaata itilmediği Türkiye ile karşılaşma ümit ediyoruz. Sistemin bir an önce değişmesi gerekiyor. Yeni müteahhitler yerine var olanlar sorunlarımız çözülmeli.  Çünkü; artık sektör bu kadar yoğunluğu, inşaat üretimini, arsa rantını  kaldıramıyor” diye konuştu.

 Şuan sektörde bir tıkanıklık yaşandığını vurgulayan AVCIL "Meslek sahiplerini koruyucu, geleceğe daha emin adımlarla ilerlemesi için çalışmalar yapıp müteahhit olmayanları müteahhitliğe değil de  o yatırımcılarımızı üretime, sanayiye, turizme gibi sektörlere yöneltmek gerekiyor” diye kaydetti.

AVCIL, ayrıca  Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat KURUM’un   Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine getirilmesinin kendilerine memnuniyet  uyandırdığını ifade ederek “ Sektörü bilen, sorunlarımıza vakıf bir kişinin bakanlık görevine getirilmesi sektörümüz adına son derece önemli ve yerinde bir gelişmedir” diyerek sözlerini tamamladı.