Seksenler Çözülüyor

Sadece Hakimiyet Gazetesi olarak bizler değil, birçok basın yayın organında sıklıkla dile getirildi Sekseneler Sokağı'nın hal- i pür melali.

Seksenler Çözülüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sırf bir reklam filmi çekilecek diye ülkenin birçok vilayetinde büyük paralar harcanarak inşa edilen ve dizideki platonun birebir aynısı olarak TOKİ Yemişlik konutları yerleşkesinde yapılan Seksenler Sokağı, önce tahrip edilmiş, ardından madde kullanıcılarının mekânı olmuş ve tehlike saçmaya başlamıştı.

TOKİ’nin halkın parasıyla yaptığı ama ilgisiz bırakıldığı bu sokakla ilgili çok sayıda haber yapıldı. En son Elazığlı tiyatrocu ve İstanbul’da faaliyet gösteren Avrasya Derneği Başkanı Abdullah Şekeroğlu da açıklama yaparak bu mekânın sanatsal faaliyetlerde kullanılmak  üzere ilimiz derneklerine tahsis edilmesini önerdi.

Bu şikayet ve taleplerin yoğunlaştığı bir dönemde Kanal Fırat ve Kanal 23 Televizyonlarının ortak canlı yayın konuğu olan AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, yaşanan bakımsızlığın çözülmesiyle ilgili sürecin takipçisi olacağını söylemişti.

Milletvekili Bulut bu açıklamalarının ardından sürecin takipçisi oldu ve bakımsız halde kalan Güneykent Mahallesi’ndeki Seksenler Sokağı’nda TOKİ Emlak Yönetimi tarafından çalışmalara başlandı. 

Etrafı çevrilen sokakta kırılan camlar ve dükkân tabelaları onarılırken, duvarlar da yeniden boyanmaya başlandı. 7/24 görevlilerin beklediği sokakta tadilat çalışmaları hızla devam ediyor. Elazığ turizmi için önemli bir merkez haline gelmesi beklenen Seksenler Sokağı’nda tadilat çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte sokak Emlak Yönetimi tarafından vatandaşların hizmetine açılacak.

Bu gelişme önemli ve güzel. Ancak bu mekânın yeniden aynı manzaraları ve kaderi yaşamaması için işyerlerinin işletilmesi ve insan izinin bu mekânlarda olması gerekir.

Seksenler sokağında kıraathane, pastane,  kasap, manav, gibi hemen herkesin sıklıkla alışveriş yaptığı işyerleri var. Bunları korumakla birlikte özellikle salçalı köfte, lokanta, kafe, yöresel ürün ve şarküteri ürünleri satan  işyerleri ile zenginleştirerek ihale edilmesi, zaman zaman da buraya sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılması ile sokağı canlandırabilir ve ihya edebiliriz.

Umarız Emlak Yönetimi de seksenler sokağının canlanması için bu tür projeleri hayata geçirir de bu konu da artık gündemimizden düşmüş olur.