ŞEHRİN YILDIZ PROJELERİ

31 MART YEREL SEÇİMLERİ ÖNCESİNDE AYAKLARI YERE BASAN VE UYGULANABİLİR ÖZELLİKTE OLAN PROJELER AK PARTİ ADAYI ŞERİFOĞULLARI'NDAN GELDİ

ŞEHRİN YILDIZ PROJELERİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nisa Yılmaz/31 Mart seçimleri öncesi partilerin adayları  kendi projelerini kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor.  Ak Parti’den Elazığ Belediye Başkan Adayı olan Şahin Şerifoğulları da başkan olması halinde gerçekleştirecekleri projeleri tanıtım toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.

Şerifoğulları’nın proje tanıtım toplantısına; AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Tolga Ağar, Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, AK Parti Elazığ Eski Milletvekilleri Tahir Öztürk, Ejder Açıkkapı, Elazığ Eski Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ilçe ve belde belediye başkanları ile başkan adayları, AK Parti merkez ilçe ve belde teşkilatları, STK temsilcileri ve partililer katıldı.

GERÇEKÇİ PROJELER

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları’nın dün açıkladığı projelerin ortak özelliği her birinin uygulanabilir olması yanında bu projelere şehrin ihtiyacının olması. Uygulama alanının olmayacağını kendisinin de bildiği halde sırf “Ben projeyi yaptım ama bana bu mekânları vermediler yoksa ben sözümdeyim” denerek kolaylıkla  işin içinden  sıyrılabileceğine inanılan projeler yerine hukuki, yasal ve mülkiyet problemleri aşılmış projelerin Ak Parti adayı tarafından açıklanması kamuoyunda hem samimiyet hem de güven duygusu oluşturdu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSUNDA  BELEDİYE AKTÖR OLACAK

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şerifoğullarının en önemli projelerinden biri de belediye bünyesinde kurulacak bir şirket ile kentsel dönüşümü TOKİ’nin inisiyatifinden kurtarmak olacak. Elazığ Belediyesi başta Karşıyaka, Sürsürü, Aksaray ve  Çatalçeşme olmak üzere birçok mahallede mülk sahipleri ile bizzat belediye görüşecek ve yapılacak konutlardan hak sahiplerine vererek artan konutları da vatandaşlara satarak yeni kentsel dönüşüm projeleri için kaynak oluşturacak.

KENT MEYDANI HAYATA GEÇİYOR

Başkan adayı Şerifoğulları, şehre nefes aldıracak kent meydanı projesi ile yaşam alanları oluşturmakla birlikte otopark sorununa da çözüm bulacak. Mehmet Akif Ersoy  Lisesi alanı ile Ahmet Aytar meydanı birleştirilecek ve altına da çok katlı otopark yapılarak kronik sorun çözülmüş olacak.

MÜZELERLE HAYAT BULAN ŞEHİR

Ak Parti Belediye Başkan adayı Şerifoğulları’nın önemli projelerinden biri de şehirde değişik alanlarda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelecek ve şehrin kimliğini yansıtan müzeler oldu.

Harput Alimler Müzesi, Kent Müzesi,  Kürsübaşı Müzesi, Gastronomi Müzesi ve  Basın Müzesi ile şehir adeta müzeler şehri olacak.

SOSYAL PROJELERE DEVAM

Başkan adayı Şerfioğulları; çevre, otopark, akıllı kent uygulamaları yanında sosyal ve kültürel projelere de önem verileceğini ifade etti. Hayır Çarşısı daha da geliştirilecek, Aile Danışma ve Eğitim merkezi ile mutlu ailenin korunması sağlanacak, beceri kursları ve hanım semt pazarları ile kadınların el emeği ürünlerinin satışlarına imkan sağlanacak.

İŞTE ŞERİFOĞULLARI’NIN ŞEHRE VİZYON KATACAK PROJELERİ:

1-AHMET AYTAR MEYDANI, MEHMET AKİF ERSOY LİSESİ, ÖĞRETMENEVİ ÇEVRESİ VE CEMİLOĞLU PARKI YEŞİL ALAN DÜZENLEMESİYLE KENT MEYDANI PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRİLECEK

2-PROJE KAPSAMINDA;TARİHİ ÖĞRETMENEVİ İLE YENİ VALİLİK BİNASI ARASINDA KALAN MEHMET AKİF ERSOY LİSESİNİ KALDIRARAK, ŞEHRİMİZE 25.000 M2 BÜYÜKLÜĞÜNDE GERÇEK BİR MEYDAN KAZANDIRILİYOR.

3-MEYDANI HİZMETE AÇARKEN, BÖLGENİN TRAFİK PROBLEMLERİNİ ÇÖZECEK, 2 KATLI 750 ARAÇ KAPASİTELİ MODERN YER ALTI OTOPARKI  HİZMETE AÇILACAK.

ÖĞRETMENEVİ MİLLET KIRAATHANESİ OLUYOR

KENT MEYDANI PROJESİ YERLEŞKESİNDE OLAN TARİHİ ÖĞRETMENEVİ  24 SAAT UYUMAYAN MİLLET KIRAATHANESİNE DÖNÜŞÜYOR.

LİMİTSİZ İNTERNET HİZMETİ İLE BİRLİKTE SINIRSIZ ÇAY VE KAHVE İKRAMININ YAPILACAĞI KIRAATHANEDE ZİYARETÇİLER DİJİTAL BASKI VE FOTOKOPİ HİZMETİNDEN DE ÜCRETSİZ YARARLANABİLECEKLER.

SGK BİNASI KALDIRILIYOR

SGK BİNASI  MEYDAN VE YER ALTI OTOPARKINA DÖNÜŞÜYOR. KAPALI ÇARŞI GİRİŞİNDE TARİHİ VALİLİK BİNASININ HEMEN ARKASINDA YER ALAN, SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNUN YENİ HİZMET BİNASINA TAŞINMASI İLE BU BİNAYI YIKARAK ELDE EDECEĞİMİZ ALAN; YER ALTI OTOPARKI VE MEYDAN OLARAK DÜZENLENECEK.

TİCARET YENİDEN DOĞUYOR

TARİHİ VALİLİK BİNASI – 15 TEMMUZ MEYDANI – KAPALI ÇARŞI – SARAY CAMİİ – ÇARŞI MAHALLESİ - BAKIRCILAR SOKAK ENTEGRE MEYDAN DÜZENLEME, RESTORASYON VE SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA PROJESİ İLE “TİCARET DOĞDUĞU SOKAKLARA DÖNÜYOR” PROJESİ İLE  ŞEHİR MERKEZİNE YENİ BİR CANLILIK GETİRİLİYOR.

KAPALI ÇARŞI, SARAY CAMİ VE ÇEVRESİNDEKİ SOKAKLAR YAYALAŞTIRILIYOR.

ÇALGAN DERESİ BİYOLOJİK GÖLET VE BOTANİK VADİ PROJESİ İLE YENİ BİR CAZİBE MERKEZİ OLUŞTURULUYOR.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ KAMPUS ALANININ ÜST KISMINDA, NECMETTİN ERBAKAN BULVARI ÜZERİNDE, NURALI KÖYÜNDEN, KUZEY-GÜNEY İSTİKAMETLİ AKMAKTA OLAN ÇALGAN DERESİ ÜZERİNE YAPAY GÖLETLER, BOTANİK VADİ, PİKNİK ALANLARI, RESTORAN VE KAFELER İLE ŞEHRİMİZE YEPYENİ BİR REKREASYON ALANI KAZANDIRILIYOR.

SANAT SOKAĞI KURULUYOR

BİR DİĞER VİZYON PROJE  OLAN SANAT SOKAĞI İLE ÖĞRETMENEVİNİN HEMEN ARKASINDA KENT MEYDANIYLA BÜTÜNLEŞİK OLARAK, GELENEKSEL TÜRK İSLAM MİMARİSİ İLE İNŞA EDİLMİŞ YAPILAR İÇERİSİNDE; RESİM, MÜZİK, EL SANATLARI, RÖLYEF VB ÇALIŞMALARIN OLDUĞU YAŞAYAN BİR SOKAĞI ŞEHRİMİZE KAZANDIRILIYOR.

NİKÂH SARAYI

NİKÂH SARAYININ HİZMETE GİRMESİYLE; NİKÂH SALONU, MİSAFİR KARŞILAMA VE  KINA SALONU DA ELAZIĞ İLE BULUŞUYOR.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ ÇALIŞMALARINI, DAHA ETKİN SÜRDÜREBİLECEĞİ STK PLATFORMU BİNASI İNŞA EDİLİYOR.

MİNYATÜRK ELAZIĞ

MUHTEŞEM BİR ELAZIĞ TURU ATMAK İSTEYENLER İÇİN, EŞSİZ BİR GÖRSELLİK SUNACAK. MİNYATÜR PARK İÇERİSİNDE, İLÇELERİMİZİN SEMBOL ESERLERİNİN ÖLÇEKLİ KÜÇÜLTÜLMÜŞ MAKETLERİ SERGİLENECEK.

ULAŞIM PROJELERİ İLE YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR

ULAŞIM MASTER PLANI VE ACİL EYLEM ULAŞIM VE TRAFİK İYİLEŞTİRME STRATEJİLERİ İLE ŞEHRİMİZDEKİ TRAFİK SORUNLARINI ASGARİ SEVİYEYE İNİYOR.

DOĞU GARAJI VE MİNİ TERMİNALİ KAPSAYAN İLÇE TERMİNALLERİ YENİLENİYOR PROJESİ  İLE ŞEHRİN BATI VE DOĞUSUNDAKİ İLÇE VE KOMŞU ŞEHİR SEYAHATLERİNİ İKİ ANA MERKEZDEN YÖNETİLİYOR.

MİNİ TERMİNAL İLE;  MALATYA, AĞIN, BASKİL, KEBAN VE SİVRİCE DOĞU TERMİNALİ İLE;  ARICAK, ALACAKAYA, KARAKOÇAN, KOVANCILAR, MADEN, PALU VE KOMŞU İLLER İÇİN TAŞIMACILIK HAKETTİĞİ KALİTEDE SUNMAYA BAŞLAYACAK.

YENİ TERMİNAL BİNASI

ULAŞIM PROJELERİ BÜNYESİNDE ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİNİ

GÜNEY ÇEVRE YOLU ÜZERİNDE, GÜNÜMÜZ İHTİYAÇLARINA CEVAP VEREBİLEN ŞEKİLDE İNŞA EDİLİYOR

BUNUN YANI SIRA;

•          AKILLI KAVŞAKLAR

•          BATTI-ÇIKTI KAVŞAKLAR

•          GEOMETRİK KAVŞAK DÜZENLEMELERİ

•          ŞEHİR OTOPARKLARI

•          YENİ BİR İSTİHDAM KAPISI OLACAK ELPARK ADI ALTINDA KENTSEL OTOPARK YÖNETİM SİSTEMİ

•          YOLCU DOSTU OTOBÜS DURAKLARI VE

TRAFİKTE TOPLUMSAL BİLİNCİN ARTIRILMASI ÇALIŞMALARI İLE ULAŞIMDA ŞEHRİMİZİ SİSTEMATİK BİR ANLAYIŞLA TANIŞIYOR.

ENTEGRE TOPLU TAŞIMA AĞI REHABİLİTASYONU PROJESİ KAPSAMINDA;

MEVCUT TOPLU TAŞIMA HATLARI, ŞEHRİN BÜYÜMESİNE VE YENİ MERKEZLER OLUŞMASINA BAĞLI OLARAK TEKRAR DÜZENLENECEK.

TOPLU TAŞIMA AĞLARININ REHABİLİTE EDİLMESİ İLE BİRLİKTE ŞEHRİN BATISINDAN DOĞUSUNA, KUZEYİNDEN GÜNEYİNE, YENİ HAT VE GÜZERGÂH TAYİNLERİ SAYESİNDE, TEK YA DA BİRBİRİNE ENTEGRE HATLAR İLE KESİNTİSİZ TOPLU TAŞIMACILIK HİZMETİ SAĞLANACAK.

ASFALT ARAŞTIRMALARI MERKEZİ FAALİYETE GEÇİYOR.

İMAR VE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ İLE İNSAN MERKEZLİ, SÜRDÜRÜLEBİLİR İMAR DÜZENLEMELERİ HAYATA GEÇİYOR.