Şehrin Meclisi

İlimizin her alanda kalkınması ve gelişmesine katkı sunmak amacıyla yola çıkan sivil oluşum, dernek, platform ve meclislerimiz var.

Şehrin Meclisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her biri iyi niyetlerle kurulmuş, şehir adına söz söyleme yetisine, birikim ve donanımına sahip bu kurumlarımızın, bazıları, ilimiz kaderinde etkili olan önemli projelerin hayata geçirilmesini sağladılar.

Özellikle iyi niyetle ve merkezine şehri alan Elazığ STK Platformu, kurulduğu ilk yıllarda samimi ve gayretli çalışmalara imza atmış, hazırladığı projeleri siyasilere vererek hayata geçirmelerini sağlamışlardı. Bunun en somut örneği ise metruk YİMPAŞ binasının yıkılarak yerine çok sayıda okul yapılmasıydı.

Zaman içerisinde STK Platformu, şehre hizmet yerine şahsa hizmet noktasına çekilince önemini yitirmekle kalmamış etkisini de sıfırlamıştı. Şimdilerde STK Platformuna dönem sözcüsü bulmakta bile zorluk çekiyor olması gelinen noktayı göstermesi açısından önemli.

İlimizde başarılı projeler yapmak için yola çıkan bir başka kuruluş ise Elazığ Şehir Meclisi oldu. Kuruluşunda sadece bir kesimden insanın bulunması gibi bir hata yapıldıysa da bu durum zaman içerisinde giderildi ve daha geniş bir yelpaze ile yeni yönetimi ve oluşturulan komisyonlarla iyi işler yapılmasına dair umut verdi.

Elazığ Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Arif Erol,  Tarım Komisyonu, Sağlık Komisyonu, Adalet Komisyonu, Kültür Komisyonu, Eğitim Komisyonu, Yerel Yönetimler Komisyonu, Basın ve Yayın Komisyonu, Çevre ve Şehircilik Komisyonu, Ekonomi Komisyonu, AR-GE Komisyonu, Gençlik ve Spor Komisyonu ile Teknoloji Komisyonu adıyla 12 komisyon kurduklarını, sorunların tespiti ile birlikte çözüm odaklı çalışmalar yaparak rapor halinde düzenleyip konunun muhataplarına ileteceklerini ifade etti.

Düşünce güzel, komisyonlar güzel, komisyonların işin uzmanı ve ehil kişilerden oluşması çok çok daha güzel.

Umarız Şehir Meclisi, bu misyonundan sapmaz ve sadece şehir için çalışan itibarlı bir yapıya dönüşür.