Şehrin İyilik Şemsiyesi Türk Kızılayı

Gıdadan giyime, öğrenci kurs ve burslarından kırtasiye yardımına, sosyal marketten ev temizliğine kadar ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman hizmetinde ve yanında olduklarını ifade eden Kızılay Elazığ Şube Başkanı Rahman Kızılkaya,  ihtiyaç sahibi her vatandaşın hizmetlerinde olduklarını belirtti.

Şehrin İyilik Şemsiyesi Türk Kızılayı

Türk Kızılayı Elazığ Şube Başkanı Rahman Kızılkaya, yıl içinde yapmış oldukları faaliyetlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Elazığ şubesi olarak yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgiler veren Kızılkaya, “ 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte bu yıl içinde kullanacağı tüm materyallerden oluşan 2 bin adet çantayı ihtiyaç sahibi ilk, orta ve lise düzeyinde olan öğrencilerimize dağıttık”dedi. 

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ KURSLAR

42 ihtiyaç sahibi ailenin çocuklarına LGS sınavı için kurs düzenleyeceklerini ifade eden Kızılay Elazığ Şube Başkanı Kızılkaya; “Bu kurs için gerekli altyapıyı oluşturduk. Kurs süresi boyunca yardımcı kaynaklarından ulaşımına günde bir öğün yemeği de dâhil olmak üzere Türk Kızılayı Elazığ şubesi olarak biz karşılıyoruz. Yine bu yıl ilk defa YKS kursu düzenleyeceğiz. Bunun için gerekli hazırlığımızı yaptık. Gönüllü öğretmenlerimizle konuştuk. Ön eleme sınavı yaptıktan sonra dışarıdan özel öğretim hizmeti alamayan ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarını önümüzdeki aydan itibaren YKS sınavına hazırlayacağız.  Kurs merkezimizdeki eğitim masraflarını karşılayarak çocuklarımızın iyi bir üniversiteye yerleşmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Şehrin İyilik Şemsiyesi Türk Kızılayı

SOSYAL MARKETİMİZ İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİN HİZMETİNDE 

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik oluşturdukları “Sosyal Market”in yoğun ilgi gördüğünü dile getiren Kızılkaya; “Türk Kızılayı Elazığ şubesi olarak ihtiyaç sahibi ailelerin taleplerini alarak uygunluklarına göre gıda, giyim ve temizlik malzemeleri olmak üzere resmi tatiller hariç yılın her günü sosyal marketimizde vatandaşlarımızı randevu usulü çağırıp ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi.  

YETİM ÇOCUKLARA YÖNELİK ÖZEL ÇALIŞMALAR

Yetim çocukları çok önemsediklerini ifade eden Başkan Kızılkaya “Geçim sıkıntısı yaşayan yaklaşık 70 yetim çocuğun  Türk Kızılayı Genel Merkezimizin  başlatmış olduğu proje çerçevesinde anaokulundan üniversiteyi bitirinceye kadar tüm eğitim masraflarını karşılaşacağız” dedi.  

TÜRK KIZILAYI BURS BAŞVURULARI BAŞLADI 

 “Türk Kızılayı’nın her yıl ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik burs başvurularının başladığını hatırlatan Kızılkaya “ https://kizilayburslari.kizilay.org.tr/  adresinden ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocukları burs başvurularını yapabilirler.  Genel merkezimiz ihtiyaç sahibi aileleri belirledikten sonra eğitim düzeylerine göre  ilk, orta, lise ve üniversite düzeyinde  her çocuğumuza Türk Kızılayı eğitim öğretim hayatında burs vermeyi planlıyor” diye konuştu. 

Şehrin İyilik Şemsiyesi Türk Kızılayı

YAŞLI VE ENGELLİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR 

 Maddi olarak bir şeye ihtiyacı olmayan ama manevi olarak birçok şeye ihtiyaç duyan bir kesimin olduğuna dikkat çeken Başkan Kızılkaya, “Bunların başında yaşlılarımız ve engellilerimiz geliyor.  Yaşlı olup ihtiyaçlarını kendi karşılayamayan  vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre ayda bir defa gönüllülerimizle birlikte evlerinin tamamını temizleyip hak ettikleri bir ortamda yaşamaları için rutin olarak hizmet veriyoruz. Yine bu kapsamda engelli bireylerimize ev temizlik hizmeti vererek daha hijyenik bir ortamda hayatlarını sürdürmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz.  Bu çalışmalarımız sadece şehir merkezimizde değil temsilciliklerimizin olduğu Palu, Kovancılar, Arıcak ve Baskil ilçelerinde de sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. 

KONSERVE KAVURMALARIMIZI YIL BOYUNCA DAĞITMAYA DEVAM EDİYORUZ

Kızılay’ın kurban eti konserve dağıtımı ile örnek model oluşturduğunu ifade eden Kızılkaya “ Elazığ şubesi olarak yaklaşık 6 bin aileye 1 kg olmak üzere kurban kavurması dağıttık. Biz bu kavurmaları yıl içerisinde dağıtmaya devam ediyoruz.  Biz taze et olarak değil de konserve et olarak dağıttığımız için yıl boyuna yayıyoruz. Bir defa da verip tüketmiyoruz. Genel merkezimizin yapmış olduğu programla 2 ya da 3 defa ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırıyoruz” diye kaydetti. 

KIŞ HAZIRLIKLARIMIZ DEVAM EDİYOR

Kış mevsimi hazırlıklarına başladıklarını belirten Kızılkaya “ Malumunuz ilimizde kışlar sert ve soğuk geçiyor. Başta Malatya ve diğer illerimizden olmak üzere gelen ciddi bir sayıda depremzede vatandaşımız ilimizde ikametgah ediyor. Bunların kış kıyafetlerinin hazırlığını yapıyoruz.  Mağazamız şuan yaz aylarına göre hizmet veriyor. Önümüzdeki ay tamamen kış mevsimine göre dizayn etmiş olacağız.  İhtiyaç sahibi aileler ve depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için hummalı bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz” diye aktardı. 

İHTİYAÇ SAHİBİ TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLERİN DE YANINDAYIZ 

Başkan Kızılkaya “Yine önümüzdeki günlerde Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzün talepleri doğrultusunda hizmet binalarında ihtiyaç sahibi denetimli serbestlikten yararlanan hükümlü ve ailelerinin istifade edeceği butik bir giyim mağazası açacağız.  Onun için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Önümüzdeki hafta giyim malzemelerimizi butik mağazamıza yerleştireceğiz ve mağazamız ilerleyen günlerde onlara hizmet vermeye başlayacaktır. Buna benzer çalışmalarımızı yılda bir kaç kez yazlık ve kışlık olmak üzere ceza infaz kurumlarında da yapıyoruz.  Orada kullanılabilecek pijama, eşofman takımları, ayakkabı, gömlek ve montuna kadar hem Sivrice’deki kadın cezaevine hem de şehir merkezinde ceza infaz kurumlarında kalan ihtiyaç sahibi hükümlülerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.