Şehrin Hafızasına Altın Harflerle Kazınacak Bir Hizmet

24 Ocak 2020'de ilimizde meydana gelen 6.8'lik depremde 5 bina yıkılmış 37 kişi de hayatını kaybetmişti.

Şehrin Hafızasına Altın Harflerle Kazınacak Bir Hizmet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizin akciğerleri olarak görülen ve geçmişte merhum Belediye Başkanı Hamza Yanılmaz döneminde resmi kurumların bahçe duvarları geri çekilerek iki yönlü yeşil kuşak  olarak halkın hizmetine sunulan Zübeyde Hanım Caddesi ile ilgili ikinci müjde Başkan Şahin Şerifoğulları’ndan geldi.

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile ilimiz milletvekili Metin Bulut’un üzerinde uzun süreden beri çalıştıkları projeye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü onay verdi.

Bu onayla birlikte Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’nün alanı, millet bahçesi yapılmak üzere tahsis edildi. Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü ise Hankendi bölgesi Malatya Karayolu üzerinde bir alana yapılacak.

Başkan Şerifoğulları, bu müjdeyi; Kıymetli Hemşehrilerim; Şehrimizin uzun yıllardan beri kronik problemi olan 8. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün şehir merkezinden taşınması ile ilgili görüşmelerimiz olumlu sonuçlandı. Bölge Müdürlüğü'müzü Malatya yoluna taşıyarak yerine Millet Bahçesi'ni yapıp hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Bakanlarımız Murat Kurum, Adil Karaismailoğlu'na, Milletvekillerimize ve İl Başkanımıza teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun” diyerek halkımıza duyurdu.

Bu başarı, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile Ak Parti Milletvekili Metin Bulut’un başarısıdır. Yine bu başarı Elazığ’a yakın ilgi ve desteğini 24 Ocak 2020 depreminden beri esirgemeyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un başarısıdır. Ve yine bu başarı, kendi bakanlığına bağlı alanı ilimiz siyasilerinin talebi ile itirazsız millet bahçesi yapılmasına tahsis eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na aittir.

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünün alanının millet bahçesi olarak yapılmasında takım ve ekip ruhuyla çalışan ilimiz yönetici ve siyasilerini tebrik ediyoruz. 

Şehir tarihinde bir dönüm noktası olan bu karar ve adımla bir hayalimizi daha gerçeğe dönüştüren Başkan Şerifoğulları ve Milletvekili Bulut’a şehrin geleceği adına ve şehir halkı olarak teşekkür ediyoruz. Bu katkı ve emek unutulacak ve yok sayılacak bir gayret ve hizmet değildir ve şehrin hafızasına altın harflerle yazılmıştır.