Şehri Değişime Zorlamak

Muhalefet milletvekili olmasına rağmen hem ilimiz yerel medyayı  hem de ulusal medyayı en iyi kullanan, ulusal kanalların bazen haber kuşaklarına bazen de güncel konuların konuşulduğu ve saygın gazeteci, akademisyen ve siyasetçilerin katıldıkları tartışma programlarına katılan CHP Milletvekili Gürsel Erol, hem kendi görüşlerini anlatıyor hem de Elazığ ve sorunlarını gündeme getirerek çözüme katkı sağlıyor.

Şehri Değişime Zorlamak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, bu kapsamda Halk Tv ekranlarında yayınlanan “Yeni Bir Sabah” programının konuğu oldu ve İsmail Küçükkaya’nın gündeme ve Elazığ’a dair sorduğu soruları yanıtladı.

Ülkede son günlerde konuşulan ve gündemde olan konularla ilgili kendi ve partisinin görüşlerini aktaran Milletvekili Erol, Elazığ siyaseti ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

Erol, Elazığ’da milletvekili tablosunu değiştireceklerini ifade ederek  “Sayısal bir şey söylemeyeyim ama şuna inanın Elazığ’da bir değişim var ve Elazığ değişime hazır.” dedi.

Erol, son aylarda Elazığ’ın değişiminden ve bu değişimin doğal bir sonucu olarak siyasi dengelerinin de değişeceğinden sıklıkla söz ediyor ve hatta iddialı konuşuyor.

Erol’u bu değerlendirmeyi yapmaya götüren parametreler elbette vardır. Yoksa sırf siyaset olsun ve partisine moral olsun diye bunları söylemiyordur. Elazığ’da yaptıkları ankette 6’lı masa üyesi olmamasına rağmen Yeniden Refah Partisinin ciddi bir yükseliş eğiliminde olduğu gerçeğini hiçbir komplekse kapılmadan dile getiren Erol’un CHP ile ilgili “Dengeler değişecek” ifadesi de bir anket ya da kamuoyunda gözle görülür bir desteği ifade ediyor. Erol’u haklı çıkartacak ve değişimin ipucu sayılacak en son örnek de bazı sponsorların yüzüstü bırakıp gittiği, Salçalı Köfte Festivalinde ortaya çıkmıştı.

Çoğu gençlerden oluşan on binler, kürsüye çıkan Erol’u dakikalarca alkışlamış ve tezahüratta bulunmuştu. Bu tabloyu yaşayan hangi siyasi, bunu artı olarak hanesine yazmaz ve  değişimden söz etmez ki.

Ak Parti, halkın taleplerine kulak tıkar ve geçmiş yıllarda olduğu gibi liste dayatırsa, bu değişim Erol’un beklediğinden daha büyük olabilir.

Son sözümüz şudur ki kader, Erol için ağlarını olumlu bir şekilde örüyor. Yok, sayıldıkça ve görmezden gelindikçe  bu ona daha çok yarıyor ve büyüyor. Tıpkı o günün olumsuz manşetleri  ve her türlü yok saymalara, hor görülmelere, itibarsız kılınmaya yönelik gayretlere rağmen halkın gönlünde daha çok büyüyen, önce İBB Başkanı, ardından Başbakan ve Cumhurbaşkanı olan Erdoğan gibi…

Evangelistler tarafından hararetle savunulan düşüncelerin başında gelen ‘Tanrıyı kıyamete zorlamak’ projesi zaman zaman siyasi alanda da kendini gösteriyor. Belli ki ilimizin alışılmış “Ben belirlerim sen seçersin”  anlayışı ve dayatma teamülü de şehri değişime zorluyor. Ve değişimin adı da Gürsel Erol oluyor.