Şehitlerimizin İntikamı

Türkiye'nin, İstanbul Taksim'deki bombalı terör saldırısından sonra sınır ötesinde belirlenen hedeflere operasyon gerçekleştirmesi ülkede memnuniyet oluştururken, başta HDP olmak üzere PKK-PYD destekçisi çevreler ve ülkelerce kınanması, hareketin ne kadar isabetli ve gerekli olduğunu ortaya koydu ve şehitlerimizin intikamı alındı.

Şehitlerimizin İntikamı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kılıç Hava Harekatı kapsamında Irak ve Suriye'de teröristlerin üs olarak kullandığı bölgelerin vurulduğunu ve operasyonun başarıyla tamamlandığını duyurdu.

ALÇAKLARDAN HESAP SORULUYOR  

TSK, terör örgütlerine yönelik operasyon düzenliyor. Suriye ve Irak'ta terör hedefleri vuruluyor. Milli Savunma Bakanlığının (MSB) sosyal medya hesabından "Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor!" paylaşımı yapıldı.

Şehitlerimizin İntikamı

MSB'DEN YENİ AÇIKLAMA: PENÇE-KILIÇ HAVA HAREKÂTI

Bakanlıktan, gece saatlerinde gerçekleştirilen hava harekatına ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla; Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere Pençe-Kılıç Hava Harekatı icra edilmiştir."

Şehitlerimizin İntikamı

SURİYE HAVA SAHASI DA KULLANILIYOR

Harekatta Suriye hava sahasının da kullanıldığı bildirildi. Rusya'nın kontrolündeki Suriye hava sahası, yıllar sonra ilk kez Türk savaş uçaklarına açıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hava ağırlıklı icra ettiği, karadan da topçu desteğinin verildiği öğrenildi. İlk gelen bilgilere göre, hava operasyonunda Kobani, Tel Rıfat ve Şengal bölgelerindeki terör hedeflerinin vurulduğu belirtildi.

Şehitlerimizin İntikamı

"100'ÜN ÜZERİNDE HEDEF VURULDU"

Türk savaş uçaklarının, SİHA’ların yaptığı işaretleme sonrası aralarında kritik öneme sahip olanların da bulunduğu 100’ün üzerinde hedefi vurduğunu bildirdi. Örgüt üyelerinin Türkiye’ye geçişte kullandığı alanların da vurulduğu belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, gece Suriye ve Irak’ta bulunan yaklaşık 15 bölgeye hava harekatı gerçekleştirdi. Operasyonda 50'nin üzerinde F-16, 20'nin üzerinde de SİHA'nın kullanıldığı gelen bilgiler arasında. 

HEDEFLER TEK TEK İMHA EDİLİYOR

İran-Irak sınırında yer alan Kandil dağı bölgesi ile Sincar'da tespit edilen PKK hedefleri, gece operasyon yapabilme kabiliyeti olan Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı 181'inci Filo ve 182'in filodan kalkan F-16 ile F-4'ler tarafından lazer güdümlü milli füzelerle imha edildi. Uçakların vurduğu noktalarda şiddetli patlamaların olduğu belirtildi. Aralarında sözde yönetici kadrosunda olan çok sayıda teröristin bulunduğu belirtildi.

Şehitlerimizin İntikamı

TERÖRİSTLER SALDIRININ HESABINI MİSLİYLE ÖDEYECEK 

Milli Savunma Bakanlığı, İstiklal'deki terör saldırısının ardından 15 Kasım'da yaptığı açıklamada, "Terörün en acımasız yöntemini kullanarak İstanbul'da masum sivilleri hedef alan teröristler bu saldırının bedelini misliyle ödeyecekler! Bu ülkeden de bu coğrafyadan da yok olup gidecekler!" demişti.

MSB, "Kahraman Mehmetçiğin karşısına çıkmaya cesaret edemeyen; Zap'ta, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde iyice köşeye sıkışan, Mehmetçiğin nefesini her an ensesinde hisseden ve alçaklıkta sınır tanımadığını birçok kez tüm dünyaya gösteren, azılı bir terör örgütü olan PKK/YPG başta olmak üzere terör örgütlerinin insanlık düşmanı, halk düşmanı olduğunu görmemekte ısrar edenler var." ifadelerini kullanmıştı.

Şehitlerimizin İntikamı

AKAR VE KUVVET KOMUTANLARI SEVK VE İDARE ETTİ 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Pençe-Kılıç Hava Harekatı"nı beraberindeki TSK komuta kademesi ile Hava Kuvvetleri Harekat Merkezinden sevk ve idare etti. Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda gerçekleştirilen harekatta da gerek planlama gerekse icra aşamasında çok hassas davranıldı. Harekatın icrası öncesinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanlığına geldi.

Şehitlerimizin İntikamı

"ŞU ANDAN İTİBAREN PENÇE KILIÇ HAREKATI'NI BAŞLATIYORUZ"

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan tarafından karşılanan Bakan Akar, beraberindeki TSK komuta kademesi ile Hava Kuvvetleri Harekat Merkezine indi. Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Rafet Dalkıran'dan harekata ilişkin brifing alan Bakan Akar'ın, "Şu andan itibaren Pençe Kılıç Harekatı'nı başlatıyoruz" talimatının ardından uçaklar üslerinden havalandı. Hedefler tam isabetle vurulduktan sonra uçaklar üslerine emniyetli şekilde döndü. Bakan Akar, harekatın sonunda Pençe Kılıç'ta görev alan pilotlarla, Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı Harekat Merkezine telsizden hitap etti.

KAHRAMANLARIMIZI KUTLUYORUZ 

Başarıyla tamamlanan hava harekâtından dolayı personeli tebrik eden Bakan Akar, "Pençe-Kılıç Harekatı’nı da başarıyla tamamladınız. Ne kadar övünsek azdır. Kahramanlarımız, pilotlarımız başta olmak üzere bütün silah arkadaşlarımız kendilerine verilen görevleri büyük başarıyla yerine getirdiler. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizleri candan kutluyoruz. Başarılarınızın daim olmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

MAKSADIMIZ VATANDAŞ VE HUDUTLARIMIZI KORUMAK 

"Maksadımız, 85 milyon vatandaşımızın ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak, ülkemize yönelen her türlü hain saldırının da mutlaka karşılığını vermek" diyen Bakan Akar, gece yarısından itibaren Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde teröristlere ait hedeflere yönelik gerçekleştirilen harekatın hassas şekilde planlandığını ve başarılı bir şekilde icra edildiğini vurguladı.

TSK: “89 HEDEF İMHA EDİLDİ”

Milli Savunma Bakanlığı, cumartesi gecesi  Suriye ve Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatının bilançosunu paylaştı. Pençe Kılıç Harekatı adı altında yapılan operasyonlarda, 89 hedef imha edilirken aralarında terör örgütü yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

MSB'nin açıklamasında, "Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan Irak kuzeyindeki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Arap Pınarı, Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerine PENÇE KILIÇ Hava Harekâtı başarıyla icra edilmiştir." denildi.

"SON TERÖRİST KALINCAYA KADAR MÜCADELEYE DEVAM”

Söz konusu açıklamada şu ifadeler yer aldı: "İcra edilen PENÇE KILIÇ hava harekâtı ile; ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ve sözde karargâh ve eğitim kamplarından oluşan ilk aşamada 81, bu sabah 8 olmak üzere toplam 89 hedef imha edilmiş, çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Hava harekatı ile etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında terör örgütünün sözde yöneticileri de bulunmaktadır. Büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanılan harekât sonrası tüm uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüştür. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edilecektir."